Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πιερία: Κινητό ιατρείο για παιδιά προσφύγων – ”Θα δίνουμε στους ανθρώπους και φαγητό”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα κινητό ιατρείο για μικρά παιδιά με βασικό εξοπλισμό θα στήνεται κάθε φορά που θα καταφθάνουν πρόσφυγες…

στον χώρο δίπλα από στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Σκοτίνας στην Εθνική Οδό, προκειμένου να παρέχονται πρώτες βοήθειες και φάρμακα. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος  Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου».

Όπως ανέφερε το ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, κάθε φορά που οι αρχές ή οι πολίτες ειδοποιούν ότι στάθμευσε λεωφορείο με πρόσφυγες στην Εθνική Οδό θα στήνεται άμεσα σκηνή-ιατρείο με βασικό εξοπλισμό όπου μία ομάδα αποτελούμενη από τρεις παιδιάτρους (δύο συνταξιούχους και έναν εν ενεργεία) και δύο νοσηλευτές θα εξετάζει τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα παιδιά. Παράλληλα θα σπεύδει και ομάδα σίτισης και θα προσφέρει ξηρά τροφή.

«Έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε για έως 250 πρόσφυγες ξηρά τροφή και είδη ατομικής υγιεινής, όπως πάστα ελιάς, παξιμάδια, παιδικό γάλα, χυμούς, σταφίδες, πάνες, σερβιέτες κλπ, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε φαγητό για μέχρι 600 άτομα» πρόσθεσε ο κ. Τσολακίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε