Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πήλιο: Οι αντιδράσεις βάζουν… ξανά στις ράγες τον θρυλικό “Μουτζούρη”

Πήλιο: Οι αντιδράσεις βάζουν… ξανά στις ράγες τον θρυλικό “Μουτζούρη”
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Στις ράγες και πάλι από το προσεχές Σαββατοκύριακο (7 & 8 Ιουνίου) το τρενάκι στο Πήλιο, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η ξαφνική διακοπή των δρομολογίων.

Τόσο στο Βόλο όσο και γενικά στη Μαγνησία υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για το αιφνιδιαστικό χειρόφρενο του θρυλικού “Μουτζούρη”, τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα στο Πήλιο, χωρίς να υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Έτσι, το παραδοσιακό τρενάκι θα ξαναρχίσει να “σκαρφαλώνει” στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων και να εκτελεί τα καθιερωμένα δρομολόγιά του, από τα Άνω Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές, και να περνά μέσα από ένα μοναδικού φυσικού κάλους τοπίο και από εξαιρετικής τέχνης γαλαρίες και γεφύρια.

Τα προβλήματα που το καθήλωσαν για αρκετές ημέρες ξεπεράστηκαν, χάρη και στην άμεση δραστηριοποίηση της υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Μαγνησίας, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Όσον αφορά τη διακοπή των δρομολογίων, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας επιρρίπτει τις ευθύνες στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για έλλειψη μηχανοδηγών, σημειώνοντας ότι :

“Αν και γνώριζε το πρόβλημα της έλλειψης μηχανοδηγών, αδιαφόρησε παντελώς, ενώ αδυνατεί να διαβεβαιώσει ότι το ίδιο πρόβλημα δεν θα παρουσιαστεί ξανά το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ΟΣΕ στην πρεμούρα του να ξεπουλήσει τα πάντα, δεν φρόντισε να έχει στις τάξεις του ούτε έναν μηχανοδηγό”.

Θέση για το πρόβλημα πήρε και ο δήμος Βόλου, με δηλώσεις του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας του παραδοσιακού τρένου του Πηλίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις