Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πήλιο: Τα πειράγματα έφεραν δολοφονία – Σκότωσε τον εραστή της πρώην του!

ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος έλυσε τη σιωπή του και περιέγραψε σκέψεις και συναισθήματα. Έπιασε τον άτυχο Λάμπρο Μαλαχιά σε αποθήκη με την πρώην του…

Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 4,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων στον 51χρονο δράστη του εγκλήματος στη Μακρυράχη Πηλίου τον Απρίλιο του 2016, με θύμα τον άτυχο 61χρονο αγρότη Λάμπρο Μαλαχιά.Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βαριά σωματική βλάβη, οπλοχρησία κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 51χρονο, ούτε αυτό του έντιμο πρότερου βίου και απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης να αναγνωριστεί ότι το στυγερό έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής, καθώς και να μετατραπεί η κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης σε επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, επέβαλε στον 51χρονο χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για την παράνομη οπλοκατοχή.

Το χρονικό της δολοφονίας και η απολογία του δράστη

Η δίκη του 51χρονου ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα. Τον περασμένο Απρίλιο πυροβόλησε και σκότωσε τον 61χρονο συγχωριανό του, ενώ τραυμάτισε και την 37χρονη πρώην φίλη του για την οποία δεν μπορούσε να αποδεχτεί ότι είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της με άλλον. Ο δράστης έπιασε το θύμα με την πρώην φίλη του σε αποθήκη και πολύ γρήγορα όπλισε και άρχισε να πυροβολεί. Είχαν προηγηθεί τα πειράγματα του χωριού για τον χωρισμό του, που όπως φαίνεται θόλωσαν ακόμα περισσότερο το μυαλό του. Κανείς όμως δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν. Στο δικαστήριο εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, η 37χρονη, δύο γείτονες και ο αστυνομικός που πήγε στον τόπο του εγκλήματος και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, η πρώην σύζυγος του δράστη και τα παιδιά τους.

Τι είπε ο κατηγορούμενος

«Θόλωσα. Εγώ δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανένα, μόνο να αυτοκτονήσω». Με αυτά τα λόγια άρχισε την απολογία του ο 51χρονος δράστης του εγκλήματος στη Μακρυράχη, ο οποίος όμως, γρήγορα έπεσε σε αντιφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος έριξε τις ευθύνες στην 37χρονη, λέγοντας ότι δεν ξεκαθάριζε τη θέση της, όμως όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο γιατί επέμενε να τη δει, ενώ εκείνη δεν του σήκωνε το τηλέφωνο, ούτε δεχόταν να το συναντήσει, δεν είχε να δώσει απάντηση.

Ο καταδικαστείς κατηγόρησε και τους συγχωριανούς του, λέγοντας ότι του ασκούσαν αφόρητη πίεση κοροϊδεύοντάς τον ότι: «Έχασες τη γυναίκα σου από ένα μεγαλύτερο». Όπως ισχυρίστηκε στο Κακουργιοδικείο, ντρεπόταν και δεν μπορούσε να βγει στην πλατεία. Το βράδυ του φονικού είχε σκοπό να αυτοκτονήσει μπροστά στην 37χρονη. Ωστόσο, χάλασε και τους δύο κάλυκες που είχε μαζί. Όπως υποστήριξε, ο θανών του μίλησε υποτιμητικά. Μετά το έγκλημα πήγε σπίτι του και τότε συνειδητοποίησε τι έγινε και κατανάλωσε φυτοφάρμακο για να αυτοκτονήσει. Ολοκληρώνοντας την απολογία του ζήτησε συγνώμη από όλες τις οικογένειες τις οποίες έβλαψε.

Τι είπε η 37χρονη

Φιλική σχέση είχε με τον 51χρονη δράστη του εγκλήματος και όχι ερωτική και μάλιστα την είχε διακόψει από διμήνου πριν τελεστεί το έγκλημα. Η 37χρονη πρώην φίλη του καταδικασθέντος και φίλη του άτυχου αγρότη, είπε ότι ο 51χρονος ενημερώθηκε από το χωριό για τη σχέση της με τον 61χρονο και εκνευρίστηκε. Την πλησίασε να της μιλήσει, όμως εκείνη δεν ήθελε και μετά τους αναζήτησε στην αποθήκη όπου δούλευαν.

Η μάρτυρας, τόνισε στο Μικτό Ορκωτό, ότι ο 51χρονος παραμόνευε να φύγουν οι εργάτες και ζήτησε να τους μιλήσει. Είπε ότι χτύπησε πρώτα τον 61χρονο και ακολούθησε συμπλοκή, με σκοπό να του πάρουν το όπλο. Η 37χρονη, όπως κατέθεσε, κινήθηκε να φύγει και τότε ο καταδικαστείς την πυροβόλησε και τη χτύπησε στον ώμο. Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε, κατάφερε και ξέφυγε και ενώ ήταν στο δρόμο και καλούσε σε βοήθεια άκουσε νέο πυροβολισμό.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε