Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πήλιο: Ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη είδε την ευκαιρία μέσα από την κρίση του κορονοϊού και δικαιώθηκε

Πήλιο: Ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη είδε την ευκαιρία μέσα από την κρίση του κορονοϊού και δικαιώθηκε

Ανηφορίζοντας τον δρόμο για το Μούρεσι ακολουθώντας το νήμα προς τα ψηλότερα πρανή μιας εκτεταμένης πλαγιάς του ανατολικού Πηλίου, το μάτι πέφτει σε μια επιγραφή με τέσσερις αριθμούς. «1701» λέει η πινακίδα, που σε μια πρώτη ανάγνωση παραπέμπει σε χρονολογία, οδηγώντας τον επισκέπτη στο εσωτερικό μιας περίκλειστης, από την πλευρά του δρόμου, όασης. Πώς αλλιώς, άλλωστε, να χαρακτηρίσει κανείς το τοπίο που αναδύεται ως άλλη …Αφροδίτη μπροστά σου, με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να ξεπροβάλλει μέσα από μια πλούσια βλάστηση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα;

Σ’ αυτό το ειδυλλιακό τοπίο του μυθικού Πηλίου, της …θερινής κατοικίας των 12 θεών του Ολύμπου, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, ο Τάσος Παρτάλης και η σεφ σύζυγός του Νένα Καζάκου υποδέχονται όλους όσοι θέλουν ν’ απογειώσουν τον ουρανίσκο τους υποκύπτοντας σε μοναδικούς γαστριμαργικούς πειρασμούς. Με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο του κρασιού -και όχι μόνο- ως ιδιοκτήτες κάβας και του «Μέθη» wine bar στη Θεσσαλονίκη, το ζευγάρι τόλμησε να μετατρέψει την κρίση του κορονοϊού σε ευκαιρία. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει εν μέσω πανδημίας ένα ακόμη επιχειρηματικό βήμα, αυτή τη φορά στο Πήλιο, λειτουργώντας το «1701 by Μέθη» wine restaurant -το «αδελφάκι» του «Μέθη» στη Θεσσαλονίκη- θέλοντας να δημιουργήσει έναν «must» γαστρονομικό προορισμό σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς χειμώνα-καλοκαίρι.

Σ’ ένα περιβάλλον όπου η μόνη «ηχορύπανση» είναι το συνεχές …τραγούδι των τζιτζικιών και το θρόισμα των φύλλων καθώς τα χαϊδεύει το γλυκό αεράκι που φυσά από την πλευρά της θάλασσας, ο Τάσος Παρτάλης και η σεφ Νένα Καζάκου σερβίρουν ξεχωριστές γεύσεις -χάρμα οφθαλμών και …ουρανίσκου- που μπορεί να συνοδεύσει κανείς με μία ή περισσότερες από τις 200 και πλέον ετικέτες κρασιού που διαθέτει το εστιατόριο.

Απόσταγμα πολυετούς εμπειρίας το νέο βήμα

«Το “1701 by Μέθη” αποτελεί για εμάς το απόσταγμα δεκαετιών με εμπειρίες στην εστίαση, στο εμπόριο οίνων, σε γαστρονομικά ταξίδια και επισκέψεις σε αξιόλογα εστιατόρια στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, στη δημιουργία εκατοντάδων μενού, στην εκπαίδευση γύρω από το κρασί και τη μαγειρική των παιδιών μας, στη δημιουργία του “Μέθη Wine Club” και φυσικά στην ικανοποίηση των διαχρονικών πελατών μας από το “Μέθη Wine Bar” που διατηρούμε από το 2012 στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνει ο Τάσος Παρτάλης.

«Με αυτές τις βάσεις», εξηγεί, «στόχος μας είναι το “1701 by Μέθη” να είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς στη λίστα των εστιατορίων στη χώρα μας που ξεχωρίζουν και προτείνονται για τη δημιουργική ελληνική- διεθνή κουζίνα, για την προσεγμένη πρώτη ύλη, το σέρβις, τη λίστα κρασιού, τη φροντίδα, την αισθητική και όλες τις έννοιες που μας εκφράζουν και μ’ αυτές πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια».

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση στο εστιατόριο θα γίνει στις 7 Αυγούστου, με τη σεφ Νένα Καζάκου να συμπράττει μαγειρικά με τον προσκεκλημένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου σ’ ένα special event.

Για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε όσους θέλουν να δροσιστούν είτε με μια βουτιά στην πισίνα είτε μ’ ένα κοκτέιλ στη σκιά μιας φλαμουριάς 300 ετών(!), λειτουργούν παράλληλα στον ευρύτερο χώρο του συγκροτήματος Tilia Resort τού συνεταίρου και πρωτίστως φίλου τους Τάσου Ταχιάου, το Pool bar Tilia και το Cocktail bar Casa Komi. Ως το ερχόμενο φθινόπωρο, ο κ. Ταχιάος αναμένεται να λειτουργήσει και τα καταλύματα που υπάρχουν στον χώρο, τα οποία χτίστηκαν μεν το 2008 αλλά λειτούργησαν μόνο έναν χρόνο και τώρα ετοιμάζονται σιγά σιγά να υποδεχθούν και πάλι επισκέπτες ύστερα από εκτεταμένη ανακαίνιση.

Η 300 ετών φλαμουριά στο κέντρο του Cocktail bar Casa Komi δεν είναι το μόνο στοιχείο με ιστορία στο συγκρότημα αφού το «1701» στην επωνυμία του εστιατορίου παραπέμπει πιθανά στη χρονολογία ανέγερσης του παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κτιρίου που δεσπόζει στον χώρο κι έχει την ημερομηνία αυτή χαραγμένη στη μετόπη του. Ενώ και το Casa Komi κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς ο χώρος ανήκε σε μια εύπορη οικογένεια Αλεξανδρινών εμπόρων με το ίδιο επώνυμο.

Και μπορεί να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες στα καταλύματα, ωστόσο χρόνια πριν φημισμένος γλύπτης φιλοξενήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στον χώρο αφήνοντας έντονο το εικαστικό του αποτύπωμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις