Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πήραν φωτιά οι σούβλες στο Ναύπλιο

Πήραν φωτιά οι σούβλες στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ argolikeseidhseis

Το Ναύπλιο, όπως όλη η Ελλάδα, γιορτάζει ξανά το Πάσχα κάτω από (σχεδόν) κανονικές συνθήκες μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Πολλοί κάτοικοι μεγαλουπόλεων επέστρεψαν για το Πάσχα στους τόπους καταγωγής τους και γλεντούν μαζί με τους δικούς τους στην ανοιξιάτικη φύση, ύστερα από έναν παρατεταμένο και βαρύ χειμώνα.

Όπως φαίνεται, ούτε τα… «υπόλοιπα του κορονοϊού» αλλά ούτε και η ακρίβεια στα καύσιμα μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στους εκδρομείς που έχουν κατακλύσει την Αργολική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές για να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα στα χωριά.

Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκίνησαν οι μετακινήσεις και χθες έφτασαν και οι τελευταίοι εκδρομείς στους προορισμούς χωρίς προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές σύμφωνα με τις argolikeseidhseis.

Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων ο κόσμος αξιοποίησε την δυνατότητα να επιστρέψει στα χωριά του αλλά και να επισκεφθεί περιοχές που κατά παράδοση προσελκύουν τους επισκέπτες.

Στο Ναύπλιο το πρωί της Κυριακής η ατμόσφαιρα «μυρίζει Πάσχα» παντού με ολόκληρη την πόλη να έχει πλημμυρίσει μυρωδιές από το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία και από το λαχταριστό κοκορέτσι.

Το έθιμο του Πάσχα θέλει τα παραδοσιακά καταστήματα εστίασης του Ναυπλίου να ψήνουν τα αρνιά στον δρόμο προσελκύοντας τους χιλιάδες τουρίστες. 
Από νωρίς το πρωί έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν
Μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και στα γραφικά στενά, οι επισκέπτες της πόλης θα συναντήσουν σήμερα σε πολλά σημεία αυτές τις εικόνες που θεωρείται απίθανο να μπορέσουν να αντισταθούν.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις