Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πισοδέρι: Σε νοσοκομεία οι 14 τραυματίες των επεισοδίων – Κατέρρευσαν 7 αστυνομικοί και 7 διαδηλωτές!

Πισοδέρι: Σε νοσοκομεία οι 14 τραυματίες των επεισοδίων – Κατέρρευσαν 7 αστυνομικοί και 7 διαδηλωτές!

Τα επεισόδια στο Πισοδέρι είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα. Κράτησαν 4 ολόκληρες ώρες…

Αποχώρησαν, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πισοδέρι Πρεσπών, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Χάος στο Πισοδέρι με χημικά και άγριο ξύλο

Οι διαδηλωτές στο Πισοδέρι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες, όπου πραγματοποιείτο η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις. Τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν (7 διαδηλωτές και 7 αστυνομικοί) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που κράτησαν 4 ολόκληρες ώρες. Η ένταση εκτονώθηκε μετά τις 15.00 το μεσημέρι και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.

Νωρίτερα, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία, σημειώνονταν συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων. Ομάδα διαδηλωτών που έκανε πορεία από το Πισοδέρι έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και προσπάθησε να τον διασπάσει. Στόχος τους να περάσουν για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες όπου υπογράφηκε η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». Οι συγκρούσεις με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν αναπόφευκτες.

Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά του πλήθους που φώναζε «προδότες, πού είναι ο στρατός;»! Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Κάποιοι προσπαθούσαν να σκαραφλώσουν για να αποφύγουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ με την ατμόσφαιρα στο σημείο από τα χημικά να γίνεται αποπνικτική.

https://www.facebook.com/telis.varnas/videos/540810976321054/

Οι εικόνες από τα επεισόδια στις Πρέσπες

Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες. Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να περάσει και τα κατάφεραν. Οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν αλλά δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις