Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πνιγμός ηλικιωμένου ζευγαριού στις Σέρρες: Ο 72χρονος προσπάθησε να βοηθήσει τη σύζυγό του, λέει στο newsit.gr o ιατροδικαστής

Πνιγμός ηλικιωμένου ζευγαριού στις Σέρρες: Ο 72χρονος προσπάθησε να βοηθήσει τη σύζυγό του, λέει στο newsit.gr o ιατροδικαστής
Πηγή φωτογραφίας: GR Times

Συγκλονίζει ο χαμός ηλικιωμένου ζευγαριού την ώρα που απολάμβαναν τα λουτρά τους στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. O θάνατος τους, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδεται σε πνιγμό

Ο 72χρονος άντρας μαζί με την 70χρονη σύζυγο του είχαν επισκεφτεί τα Λουτρά του Σιδηροκάστρου για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τα ζεστά νερά. Όταν ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος χρήσης του συγκεκριμένου λουτρού, η υπάλληλος ανησύχησε, μπήκε στον χώρο και αντίκρυσε το ηλικιωμένο ζευγάρι να επιπλέει μπρούμυτα στο νερό.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές ο θάνατος του ζευγαριού προήλθε από πνιγμό, όμως ο πνιγμός θεωρείται ως δευτερογενής αιτία θανάτου. Φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων που θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Παράλληλα έχουν ληφθεί και δείγματα απο το νερό που χρησιμοποιήθηκε στο λουτρό, τα οποία θα σταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε να διαπιστωθεί και η ποιότητα του νερού, καθώς το είδος του νερού καθορίζει και το είδος των υδρατμών.

Τι λέει στο newsit.gr ο ιατροδικαστής

Ως τεχνικός σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Σιδηροκάστρου ορίστηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος μιλάει στο newsit.gr κι αναφέρει: «Ουσιαστικά ο θάνατος του ζευγαριού αποδίδεται σε πνιγμό. Η αιτία όμως που προκάλεσε τον πνιγμό είναι υπο διερεύνηση ακόμη. Περιμένουμε τις ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις για να δούμε πως προκλήθηκε η όλη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και με κάθε επιφύλαξη φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκας προηγείται του θανάτου του άντρα. Ο 72χρονος φαίνεται να έχει κάποιες αλλοιώσεις κινήσεων που ίσως να δείχνουν την προσπάθεια του να βοηθήσει τη σύζυγο του. Πρέπει όμως να είμαστε ακόμα πολύ επιφυλακτικοί και να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων».
Η κηδεία του ηλικιωμένου ζευγαριού θα πραγματοποιηθεί σήμερα 04-11 το μεσημέρι στον Βώλακα Δράμας, όπου διέμενε  μόνιμα μαζί με την οικογένεια τους.

«Περιμένουμε απαντήσεις» λέει η ανιψιά τους

Συγκλονισμένη με τον αναπάντεχο χαμό, η ανιψιά του ζευγαριού που έφυγε απο τη ζωή μιλάει στο newsit.gr: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως έγινε όλο αυτό. Ούτε ο θείος μου, ούτε η θεία μου είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ήταν γεροί άνθρωποι. Πήγαιναν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα λουτρά για να ξεκουραστούν. Ήταν τρεις μέρες εκεί και τα χρησιμοποιούσαν κάθε μέρα. Μόνο αυτοί δυστυχώς ήξεραν πως έγινε το κακό. Το τρομερό είναι πως έφυγαν και οι δύο μαζί. Πως μπορεί να πέθαναν και οι δύο μαζί; Τίποτα ακόμα δεν έχουμε σίγουρο. Όλα είναι υποθέσεις και περιμένουμε απαντήσεις».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις