Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν ανιχνεύεται στα νοσοκομεία – «Η μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζεται»

ΠΟΕΔΗΝ: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν ανιχνεύεται στα νοσοκομεία – «Η μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζεται»

O κορονοϊός συνεχίζει να προβληματίζει ακόμα και το καλοκαίρι. Φόβοι για τη μετάλλαξη Δέλτα που συνεχίζει να χτυπά…

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση που παρατηρείται όσον αφορά την προστασία από τον κορονοϊό έκρουσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας μάλιστα πως στα νοσοκομεία δεν υπάρχει η δυνατότητα ανίχνευσης της μετάλλαξης Δέλτα, με τα δείγματα από τις εξετάσεις να στέλνονται σε ειδικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε οκτώ με δέκα ημέρες.

«Με τον κορονοϊό δεν ξεμπερδέψαμε όπως προέβλεψαν πολλοί. Διαπιστώνουμε ότι θέλει μεγάλη προσοχή με τις μεταλλάξεις του ιού. Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους που εργάζονται στα εργαστήρια που εξετάζουν τα δείγματα κορονοϊού και διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση στο ποσοστό θετικότητας. Χθες (30-06-2021) επικοινώνησα με το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

Εκεί εξετάζουν κατά ομάδες τα δείγματα. Στην κορύφωση της πανδημίας ήταν περίπου 40 δείγματα θετικά στα 92. Μετά την περασμένη εβδομάδα πέσαμε στα δύο με τέσσερα όμως χθες και προχθές ήταν περίπου δέκα δείγματα θετικά και μάλιστα με ενεργή λοίμωξη χαμηλού κύκλου που μπορεί να παραπέμπει και στη μετάλλαξη Δέλτα.

Εδώ όμως δεν υπάρχουν εργαστήρια να μπορούν να τα ανιχνεύσουν στα νοσοκομεία. Τα στέλνουμε σε ειδικά εργαστήρια αναφοράς, δειγματοληπτικά και τα αποτελέσματα λαμβάνονται σε επτά με δέκα μέρες. Έτσι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την μετάλλαξη». Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στο thesstoday.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις