Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Πάτρα με ζημιές και συλλήψεις – Οι εικόνες της μάχης στο κέντρο της πόλης

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Πάτρα με ζημιές και συλλήψεις – Οι εικόνες της μάχης στο κέντρο της πόλης

Τα επεισόδια σκίασαν για ακόμα μια χρονιά την πορεία που έγινε στην Πάτρα, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις…

Πολύωρη μάχη τη νύχτα στην Πάτρα, με επεισόδια, καταστροφές και συλλήψεις. Η επέτειος του Πολυτεχνείου αμαυρώθηκε και φέτος από ορισμένους που βγήκαν στο δρόμο, με αποκλειστικό σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη για να προστατέψουν περιουσίες και να δώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τέλος στην ένταση. Η επόμενη μέρα, βρίσκει μια πόλη, να προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.

Τέσσερις συλλήψεις, 8 προσαγωγές, δεκάδες μολότωφ, φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και ένταση ήταν ο απολογισμός της χθεσινής βραδιάς στην Πάτρα, στην ουρά της πορείας για το Πολυτεχνείο. Όλα ξεκίνησαν όταν άτομα του αναρχικού χώρου στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού και της Αγίου Νικολάου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και άρχισαν να ανταλλάσσουν μολότοφ και δακρυγόνα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν πρώτες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και σε πολυκατοικία σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, από ρίψη μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για “απάντηση” αναχρικών ομάδων στην πρόσφατη επίσκεψη Θεοδωρικάκου στην Πάτρα και τις αναφορές του στο παράρτημα. Δείτε τις εικόνες των επεισοδίων του thebest.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις