Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πως έγινε ο εκτροχιασμός τρένου στην Τιθορέα – Συνωστισμός και εκνευρισμός στο Λιανοκλάδι

Πως έγινε ο εκτροχιασμός τρένου στην Τιθορέα – Συνωστισμός και εκνευρισμός στο Λιανοκλάδι

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 882 που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα και το πρωί της Παρασκευής (21.10.2022), στην είσοδο του σταθμού της Τιθορέας, το πρώτο της βαγόνι εκτροχιάστηκε.

Κανείς από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας δεν τραυματίστηκε από τον εκτροχιασμό στην Τιθορέα, αλλά από την πρώτη στιγμή η Hellenic Train ενημέρωσε ότι οι καθυστερήσεις θα ήταν μεγάλες. Και ήταν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκες στις 09:44 το πρωί, στην είσοδο του σταθμού της Τιθορέας, όταν οι δύο ρόδες της αμαξοστοιχίας 882, βγήκαν εκτός των γραμμών. Δεδομένου πως η αμαξοστοιχία κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Οι επιβάτες, όμως, όπως φαίνεται και στις εικόνες του Tv Star αναγκάστηκαν να πάρουν τις βαλίτσες τους στα χέρια και να περπατήσουν πάνω στις γραμμές για να φτάσουν στο σημείο απ’ όπου θα τους παραλάμβανε λεωφορείο για να τους μεταφέρει στους προορισμούς τους.

Η πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι πως το ατύχημα πιθανότητα οφείλεται σε λάθος χειρισμό από το κέντρο διοίκησης που χειρίζεται τις αλλαγές των λεγόμενων «κλειδιών», δηλαδή τις διακλαδώσεις των γραμμών.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τους αρμόδιους της Hellenic Train, οι οποίοι επισήμαναν ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατό συντομότερα το δίκτυο, προκειμένου να μην γίνουν μεγάλες καθυστερήσεις στα άλλα δρομολόγια τρένων και να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω το επιβατικό κοινό.

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός στο Λιανοκλάδι

Όσοι από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στην Τιθορέα είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να μεταφερθούν στο Λιανοκλάδι με λεωφορείο κι από εκεί να πάρουν την αμαξοστοιχία 53.

Εκεί, όμως, βρέθηκαν λόγω του ατυχήματος, οι ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη, εκείνοι από το Λιανοκλάδι αλλά και επιβάτες που είχαν προορισμό την Αθήνα.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με το lamiareport.gr, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ενημέρωση από την εταιρία, παρά μόνο ότι πρέπει να στείλουν e-mail για να αποζημιωθούν.

Μέχρι το εκτροχιασμένο βαγόνι να απομακρυνθεί από τις ράγες, οι ταξιδιώτες θα μετακινούνται στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις