Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ποταμός Λάδωνας: Η απάντηση της εταιρείας για τη μητέρα που πνίγηκε ενώ έκανε ράφτινγκ μπροστά στα παιδιά της [vid]

Ποταμός Λάδωνας: Η απάντηση της εταιρείας για τη μητέρα που πνίγηκε ενώ έκανε ράφτινγκ μπροστά στα παιδιά της [vid]

Μαύρη Ανάσταση για την οικογένεια της 40χρονης μητέρας που πνίγηκε στον ποταμό Λάδωνα ενώ έκανε ράφτινγκ. Η εταιρεία έλυσε τη σιωπή της…

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας έχει μεταφερθεί από την Κυριακή του Πάσχα η σορός της 40χρονης που πνίγηκε στο Λάδωνα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ενώ έκανε ράφτινγκ μαζί με τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπαιδευτές έχουν ήδη καταθέσει στο Αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας Καλαβρύτων που διεξάγει την προανάκριση για το τραγικό συμβάν ενώ στο σημείο έχει μεταφερθεί ήδη και η βάρκα στην οποία επέβαινε η οικογένεια και η οποια αναποδογύρισε στα νερά του ποταμού παρασέρνοντας στο θάνατο την γυναίκα. Οι αρχές εξετάζουν εάν είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, εάν το προσωπικό είχε την κατάλληλη εκπαίδευση, εάν η 40χρονη εντοπίστηκε άμεσα και εάν έγιναν προσπάθειες ανάνηψης.

Η απάντηση της εταιρείας για την τραγωδία

Σύμφωνα με το Star, η διοργανώτρια εταιρεία ράφτιγνκ έδωσε τη δική της απάντηση αναφέροντας: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές. Ο οδηγός εμπειρότατος και έκανε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη διάσωσή της. Δυστυχώς, ήταν ένα ατύχημα».

Το ξέσπασμα του πατέρα της 40χρονης

Ο πατέρας της άτυχης 40χρονης ακόμη δε μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί του, είναι νεκρό. «Τώρα νιώθω ανίκανος! Τώρα δεν μπορώ να τη φέρω πίσω. Πως να τη φέρω; Δεν γίνεται. Το έμαθαν τα παιδιά χθες το βράδυ. Φέραμε παιδοψυχολόγο για να μας καθοδηγήσει και κάναμε το σκηνικό έτσι όπως μας είπε και παρουσιάστηκα κι εγώ και τα λοιπά».

Η σορός της 40χρονης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου για νεκροψία – νεκροτομή. Τα ευρήματα ήταν ξεκάθαρα: ο θάνατος επήλθε από πνιγμό. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να βγουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις. Η οικογένεια της άτυχης μητέρας ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον χαμό της.

«Ο καθένας λειτουργεί κατά πως νομίζει. Το κατά πως νομίζει έχει αυτό το αποτέλεσμα που συνέβη στην κόρη μου. Ξέρετε ότι βάζουν να υπογράφουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη και βάζουν μέσα ανήλικα παιδιά; Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να ορίζει είτε καλός καιρός, είτε κακός καιρός, να ορίζει  πόσα άτομα πρέπει να έχει ο οδηγός, ο οποίος πρέπει να είναι με τόσες ώρες πιστοποιημένος και εκπαίδευση», λέει ο πατέρας της 40χρονης.

Οι ειδικοί τονίζουν πως η τήρηση των κανόνων σε extreme sports όπως στο ραφτινγκ, αποτελεί το Α και το Ω για ασφαλείς κούρσες.

Πηγή: Τηλεόραση Star, LiveNews, thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις