Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρέσπες: Με επιτυχία απεγκλωβίστηκε αρκούδα που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά

Πρέσπες: Με επιτυχία απεγκλωβίστηκε αρκούδα που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας αρκούδας που παγιδεύτηκε σε παράνομη παγίδα στην περιοχή των Πρεσπών.

Πρόκειται για μια αρκούδα 1,5- 2 ετών και βάρους 45 κιλών η οποία απεγκλωβίστηκε με επιτυχία από παγίδα (συρμάτινη θηλιά) κοντά σε ένα χωράφι στην περιοχή «Σλάτινα» στο χωριό Λαιμός του Δήμου Πρεσπών.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν η Δ/νση Δασών Φλώρινας μετά από ενημέρωση που είχε από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση περιστατικών με αρκούδες και άλλων άγριων ζωών σε κατοικημένες περιοχές.

Αμεσα στο σημείο έφτασαν στελέχη του Δασαρχείου Φλώρινας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και απεγκλώβισαν το ζώο, αφού πρώτα το αναισθητοποίησαν.

Η αρκούδα δεν είχε κάποια τραύματα και δεν χρειάστηκε περίθαλψη. Επανάκτησε άμεσα τις αισθήσεις, την άφησαν ελεύθερη και μετά από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και η μητέρα αρκούδα.

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις