Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προαστιακός – Πάτρα: Εικόνες από τα πρώτα δρομολόγια, η στάση του κόσμου

Προαστιακός – Πάτρα: Εικόνες από τα πρώτα δρομολόγια, η στάση του κόσμου

Ο Προαστιακός στην Πάτρα και πάλι στις ράγες, με τα περισσότερα βαγόνια να μην γεμίζουν. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας…

Στις ράγες μπήκαν σήμερα, 22 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα τρένα και ο προαστιακός. Τα δρομολόγια που είχαν διακοπεί ξεκίνησαν και πάλι στην Πάτρα στις 06.30 το πρωί με πρώτο συρμό από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Άγιος Βασίλειος.

Θα ακολουθήσουν όλα τα δρομολόγια έτσι όπως ίσχυαν μέχρι την αναστολή κυκλοφορίας. Τα δρομολόγια άρχισαν και στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα με πρώτο δρομολόγιο στις 07.00 από Κάτω Αχαΐα προς Πάτρα.

Ο Προαστιακός στην Πάτρα ξεκίνησε με τα βαγόνια να μην γεμίζουν. Ο κόσμος εμφανιζόταν «παγωμένος» από το δυστύχημα στα Τέμπη, με τους υπαλλήλους να τους καλωσορίζουν και να προσπαθούν να ελαφρύνουν το κλίμα.

Ο Προαστιακός της Πάτρας θα κινείται από σήμερα με μικρότερη ταχύτητα κατά 10 χλμ., κυρίως για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στο επιβατικό κοινό παρά για κάποιους ουσιαστικούς λόγους. Συγκεκριμένα, από το Ρίο μέχρι τη στάση της Αγυιάς, το τρένο θα κινείται με ταχύτητα 60 χλμ.

Από εκεί μέχρι το μηχανοστάσιο Αγίου Αλεξίου με 40 χλμ. την ώρα και στη συνέχεια θα μειώνει στα 10 χλμ. την ώρα μέχρι τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα. Στον νότιο κλάδο, το τρένο θα κινείται με ταχύτητα 55 χλμ. μέχρι το Μιντιλόγλι. Στη συνέχεια θα αυξάνει σε 65 χλμ. μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Με το έργο της μεγάλης συντήρησης που δρομολογεί η διοίκηση του ΟΣΕ για το επόμενο διάστημα, η ταχύτητα του Προαστιακού της Πάτρας αναμένεται να φτάσει μέχρι τα 80 χλμ. σε κάποια τμήματα της γραμμής προς Κάτω Αχαΐα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις