Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνωρίζει το παρελθόν και την ιστορία των Εβραίων

Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνωρίζει το παρελθόν και την ιστορία των Εβραίων
ΦΩΤΟ GRTIMES

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που έκανε το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη που είχε διάρκεια 50 λεπτών έγινε στο πλαίσιο της παρουσίας της κυρίας. Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ μετά το τέλος της επίσκεψης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε σε όλες τις αίθουσες “και κατάλαβα από αυτά τα λόγια τα τρυφερά, τα γλυκά, τα συναισθηματικά, τα οποία είπε στο τέλος η ίδια, ότι είναι μια πρόεδρος η οποία τους αγκαλιάζει όλους, αναγνωρίζει το παρελθόν, την ιστορία των Εβραίων σε αυτόν τον τόπο”, συμπληρώνοντας πως “εμείς οι Εβραίοι είμαστε υπερήφανοι που έχουμε μια τέτοια πρόεδρο”.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κύριος Σαλτιέλ ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο γλυκό και ζεστό, που βλέπει τα πράγματα και τον συνάνθρωπο με αγάπη.

“Καταλαβαίνει πολύ καλά αυτό που πέρασαν οι Έλληνες Εβραίοι στην κατοχή, που εξοντώθηκαν”, τόνισε, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως την θυμάται να διαβάζει γράμματα που έγραψαν Εβραίες μητέρες και να διακόπτει την ομιλία της από τη συγκίνηση. ¨”Αυτό σημαίνει ότι ήταν μέσα στο κλίμα αυτό που συνέβη τότε σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό που θα συνέβαινε μετά”, σημείωσε.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η κυρία Σακελλαροπούλου στηρίζει τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας ο ίδιος την ελπίδα ότι θα λυθούν όλες οι λεπτομέρειες που το καθυστερούσαν και θα ξεκινήσει σύντομα. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, η σημερινή επίσκεψη ήταν επιθυμία της Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνει.

Όσο για τα αναμνηστικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε πως έλαβε μια μενορά, και τρεις τόμους βιβλία που έχουν αξία καθώς γράφτηκαν μετά την επιστροφή από τη Γερμανία. “Τα δώσαμε ως ενθύμιο της επίσκεψης”, είπε. Δείτε το βίντεο του GRTIMES:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις