Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Με γάντια κομμωτηρίου γιατροί και νοσηλευτές

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Με γάντια κομμωτηρίου γιατροί και νοσηλευτές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σε νέες αποκαλύψεις για την κατάσταση στην οποία οδηγεί η πανδημία τα νοσοκομεία όλης της χώρας προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm, ο κύριος Γιαννάκος αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της αύξησης των ασθενών covid οι οποίοι νοσηλεύονται τόσο σε απλά κρεβάτια όσο και σε κλίνες ΜΕΘ. Αποκάλυψε δε, δραματικά στοιχεία για τις κλίνες που παραμένουν κενές κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη.

Αποκάλυψε πως υπάρχουν ελλείψεις σε γάντια μιας χρήσης και πως γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να δουλεύουν επί οκταώρου βάσης φορώντας την ίδια μάσκα, αλλά και γάντια… κομμωτηρίου! Πάντως, όπως διευκρίνισε οι διοικήσεις των νοσοκομείων θέλουν προμηθευτούν γάντια, αλλά δεν μπορούν διότι υπάρχει έλλειψη στην αγορά.

Ακόμη γνωστοποίησε πως αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία νοσούν από covid-19, ενώ πολλοί είναι σε καραντίνα.

Ο κύριος Γιαννάκος είπε πως η λύση του lockdown είναι αναπόφευκτη, καθώς το ΕΣΥ έχει φτάσει πλέον στα όριά του. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην παρούσα φάση «μόνο ένα lockdown θα μας σώσει», καθώς «τώρα ξεκινά ο πόλεμος».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις