Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρόσφυγες έκλεισαν την εθνική οδό στο Κιλκίς – Διαμαρτυρία και στο τελωνείο Ευζώνων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο και το δηλώνουν όπου και όπως μπορούν… Νωρίς το μεσημέρι πρόσφυγες προχώρησαν σε κλείσιμο και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα.

Μια ομάδα προσφύγων, από αυτούς που λίγο νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της αερογέφυρας Πολυκάστρου Κιλκίς, έκλεισε επίσης και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού. Αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Διαμαρτυρία προσφύγων στο τελωνείο Ευζώνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λίγα μέτρα μακριά από το τελωνείο Ευζώνων, έκαναν περίπου 150 πρόσφυγες, οι οποίοι αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων. Πρόκειται για πρόσφυγες που μένουν σε ξενοδοχείο στο χωριό Εύζωνοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μέτρα μακριά από το τελωνείο για να διαμαρτυρηθούν.

Στις 2:30 το μεσημέρι έληξε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι πρόσφυγες επέστρεψαν και πάλι στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν στο χωριό Εύζωνοι.

Σε καλή κατάσταση ο νοσηλευόμενος 17χρονος που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην Ειδομένη

Στο μεταξύ, σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο 17χρονος πρόσφυγας που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί χτες στον καταυλισμό προσφύγων/μεταναστών στην Ειδομένη. Ο 17χρονος έχει εγκαύματα σε 14% του σώματός του, κυρίως στα χέρια και την κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του Παπανικολάου σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Να σημειωθεί ότι σε καλή κατάσταση είναι και ο δεύτερος νεαρής ηλικίας πρόσφυγας που είχε επίσης επιχειρήσει να αυτοπυρποληθεί χτες. Ο νεαρός πρόσφυγας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε