Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα στην Κρήτη – Σε καραντίνα ένας Γερμανός

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα στην Κρήτη – Σε καραντίνα ένας Γερμανός
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Οι πρώτοι τουρίστες από την Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία βρίσκονται στην Κρήτη ήδη από τις 27 Μαρτίου. Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, έχει υποδεχθεί περισσότερους από 300 ξένους ταξιδιώτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, από τους δεκάδες ελέγχους που έγιναν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ μέχρι και χθες είχε βρεθεί ένα μόνο θετικό τεστ κορονοϊού, μεταξύ των επιβατών σε πτήση από Γερμανία.

Ο συγκεκριμένος τουρίστας θα πρέπει πλέον να παραμείνει σε καραντίνα για 10 μέρες στο σπίτι που έχει δηλώσει ως χώρο διαμονής και στη συνέχεια να κάνει και πάλι μοριακό τεστ και αν είναι αρνητικό μπορεί να σταματήσει η καραντίνα του.

Υπενθυμίζεται όπως έχει γράψει το Creta24 πως για να ταξιδέψει κάποιος θα πρέπει να προσκομίσει στην αεροπορική εταιρία και πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών αλλά και να συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού του, δηλαδή τη φόρμα που δίνει όλα τα στοιχεία της διαμονής του το διάστημα που θα παραμείνει στην Κρήτη.

Με πληροφορίες από Creta24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις