Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πρωτομαγιά χωρίς… απεργούς! “Τρεις και ο κούκος” στην Ξάνθη – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

Ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη στις απεργιακές κινητοποιήσεις, επιλέγοντας να απέχουν από το ραντεβού που είχε δοθεί για συγκέντρωση και πορεία το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, από νωρίς το πρωί, ο χώρος έξω από το Εργατικό Κέντρο πλημμύριζε με τα απεργιακά εμβατήρια ωστόσο οι εργαζόμενοι απείχαν.

“Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει όλους αυτούς τους αγώνες που έχουν γίνει από την εργατική τάξη για να κερδίσουμε όλα αυτά που έχουμε κερδίσει αλλά ταυτόχρονα η σημερινή πρωτομαγιά συμπίπτει και με την εβδομάδα των παθών. Έχει διπλή σημασία για εμάς γιατί ο λαός γιορτάζει τα Πάθη του Χριστού μαζί με τα Πάθη της εργατικής τάξης. Δυστυχώς βλέπουμε ότι φέτος η κυβέρνηση κατάφερε για ακόμη μια φορά να βάλει στους εργαζόμενους το διαίρει και βασίλευε καθώς η πρωτομαγιά γιορτάζεται για τους μισούς σήμερα Μ. Τετάρτη και για τους άλλους την Τρίτη μετά το Πάσχα” είπε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου

Όσο η ώρα περνούσε δειλά, δειλά κάποιοι απεργοί έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο, με τη συμμετοχή ωστόσο να παραμένει να αποκαρδιωτική, ενώ χαρακτηριστικό της αποχής και το γεγονός πως δεν έγινε πορεία λόγω των πολύ λίγων διαδηλωτών. Την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώνονταν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας δική τους πορεία μέσα στους δρόμους της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:

Ενταση και χημικά στις Σκουριές Χαλκιδικής

Συγκεντρώσεις σε όλη την Κρήτη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα – Μικρή η προσέλευση στο ΠΑΜΕ – Απογοητευτική η προσυγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Χωρίς πλοία σήμερα όλη η χώρα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε