Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτολεμαΐδα: Στο Live News οι οικογένειες που κήδεψαν η μία τον νεκρό της άλλης – Το μακάβριο μπέρδεμα

Πτολεμαΐδα: Στο Live News οι οικογένειες που κήδεψαν  η μία τον νεκρό της άλλης – Το μακάβριο μπέρδεμα

Απίστευτο λάθος στην Πτολεμαΐδα. Έδωσαν σε δύο οικογένειες λάθος νεκρούς να κηδέψουν. Συγγενείς των νεκρών αποκαλύπτουν το μακάβριο αλαλούμ στην κάμερα του Live News.

Αποκλειστικά στην εκπομπή θα μιλήσουν συγγενείς και των δύο νεκρών στην Πτολεμαΐδα, του άνδρα και της γυναίκας, που από μπέρδεμα τα φέρετρα πήγαν σε λάθος οικογένειες, μεγαλώνοντας τον πόνο των συγγενών.

«Στις 4 η ώρα τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πατέρα μου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζεται από τον Covid. Το φέρετρο έμεινε κλειστό και μέσα σε διάφανη ζελατίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής δεν ανοίχτηκε ποτέ το φέρετρο. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο το είχαμε ακολουθήσει και έξι ημέρες νωρίτερα επειδή έφυγε και η μητέρα μου από covid», δήλωσε η κόρη του ενός νεκρού και συμπλήρωσε:

«Την επόμενη ημέρα από την ταφή, παρέθεσα εγώ εδώ στο σπίτι μου ένα οικογενειακό γεύμα στους συγγενείς, στη μνήμη της μητέρας μου και του πατέρα μου. Καθώς τρώγαμε χτύπησε το τηλέφωνο του αδερφού μου, ήταν ο υπάλληλος του γραφείου τελετών ο οποίος είπε στον αδερφό μου μην απορήσεις με αυτό που θα ακούσεις, σε παρακαλώ να προσπαθήσεις να με καλύψεις, μέσα στον τάφο δεν βρίσκεται ο πατέρας σου, είναι η σωρός μίας κυρίας από ένα χωριό, η οποία έπρεπε να θαφτεί χθες (σ.σ. 20.02.2022) και γι’ αυτό και έγινε η αναζήτηση της σορού».

Πτολεμαΐδα: «Έκλαψαν τη μάνα μας, αντί τον πατέρα τους…»

Από την άλλη οικογένεια, συγγενής της νεκρής γυναίκας είπε μιλώντας στο Live News: «Παρασκευή (18.02.2022) μάθαμε για τη μητέρα μας και ήρθαμε το Σάββατο (19.02.2022), επειδή είμαστε στο εξωτερικό. Αυτό το πράγμα, δεν χωράει στο μυαλό, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε, πώς έγινε. Η άλλη οικογένεια έκλαψε την μάνα μας, αντί τον πατέρα τους. Την θάψανε, την ξαναβγάλαν…

…Εκείνους τούς πήραν τηλέφωνο, να ζητήσουν συγγνώμη ο διευθυντής του νοσοκομείου. Εμάς κανένας τίποτα, τίποτα, τίποτα, απολύτως τίποτα. Τώρα με τον αδερφό μου, σκεφτόμαστε να βρούμε κανένα δικηγόρο να δούμε τι γίνεται».

Πτολεμαΐδα: Αδιανόητο τραγικό λάθος

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη στην μνήμη του πατέρα μου και δεν θέλω να βρεθεί άλλη οικογένεια σε αυτή την δεινή θέση που βρεθήκαμε εμείς», δήλωσε η κόρη του που έχασε τον πατέρα της, αλλά κήδεψε μία άλλη, ξένη σε αυτήν γυναίκα.

«Οι νεκροθάφτες αρχίσανε με δική τους πρωτοβουλία, να ξεθάβουνε το μνήμα του πατέρα μου, εγώ καθοδόν από το σπίτι για τα κοιμητήρια, επειδή ήθελα να είμαι και νόμιμη πήρα το αστυνομικό τμήμα.

Οι υπάλληλοι ξεθάβανε πολύ γρήγορα και βιαστικά και με παρακαλούσανε να μην δώσω δημοσιότητα στο θέμα, με μαλώσανε γιατί πήρα την αστυνομία. Εγώ ήμουν σε έξαλλη κατάσταση. Καταρχήν πήρα στο νοσοκομείο τηλέφωνο και με αντιμετωπίσανε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Το αδιανόητο τραγικό λάθος κατέληξε όταν τελικά έγινε, όπως θα πουν στα κοιμητήρια, η ανταλλαγή των πτωμάτων. Η οικογένεια πήρε το πτώμα του πατέρα για να το θάψει και οι συγγενείς της γυναίκας πήραν τη γυναίκα, την οποία αρχικά είχαν δώσει στην θέση του άνδρα για να κηδευτεί.

«Είμασταν έξαλλοι…»

«Εγώ όταν έφτασα στα νεκροταφεία ήδη είχε τελειώσει η εκταφή, τους παρακάλεσα να σταματήσουν όλες τις δραστηριότητες, είχε μείνει ανοιχτός ο τάφος με την σορό της κυρίας στο μνήμα και ο πατέρας μου ήταν στην καρότσα από το βανάκι που έχουν τα γραφεία τελετών. Μέσα σε μία σακούλα. Σαν να ήταν ένα κτήνος μέσα στην σακούλα.

Ήμασταν εμείς σε έξαλλη κατάσταση, δεν ξέραμε και τη δεύτερη φορά αν είναι όντως ο πατέρας μου, τι περιέχει μέσα η σακούλα…

Απαίτησα να ανοιχτεί έστω και λίγο να δω αν όντως είναι ο μπαμπάς μου. Είδαμε ότι τελικά ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν σε άθλια κατάσταση με πιτζάμες, αξύριστος και το στόμα του ήταν μισάκλειστο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ πλέον τα βράδια, έχω να φάω δύο 24ωρα, ξανατελέσαμε σήμερα (σ.σ. 21.02.2022) εξόδιο ακολουθία και για να σταθούμε στα πόδια μας», είπε στο Live News η κόρη του θανόντα.

Οι συγγενείς ζητούν από την διοίκηση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου να καταλογιστούν ευθύνες και να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Παρακολουθήστε τι είπαν οι συγγενείς στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις