Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που έχασαν την ζωή τους

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που έχασαν την ζωή τους

Στοιχεία για το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (21/6) στην Ηλεία, έδωσε στο newsit.gr o Γεώργιος Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο. Και οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο αεροσκάφος – κυβερνήτης και συγκυβερνήτης – είναι νεκροί και  βρέθηκαν απανθρακωμένοι στον οικισμό Χαριάς. 

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για πάρκινγκ» λέει στο newsit.gr, o υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου. «Ο κυβερνήτης ήταν δάσκαλος, παντρεμένος και έμενε στην Αμαλιάδα, ενώ ο συγκυβερνήτης ήταν γνωστός μας και κάτοικος Μεσολογγίου», λέει ο Γεώργιος Πρεβεζάνος. 

Και προσθέτει: «Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2,5 ωρών. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι και θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο». 

Δείτε φωτογραφίες:

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αερολέσχη Μεσολογγίου και συνετρίβη λίγο μετά τις έντεκα το πρωί. Το μονοκινητήριο μετά την πτώση του ανεφλέγη και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι δύο επιβαίνοντες – κυβερνήτης και συγκυβερνήτης – είναι νεκροί και βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ το αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα σε σπίτι. 

Δείτε βίντεο:

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις