Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Αυτός είναι ο 68χρονος που έχασε τη ζωή του – Το χρονικό της τραγωδίας

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Αυτός είναι ο 68χρονος που έχασε τη ζωή του – Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θάλασσα. Κανείς, δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά συνέβησαν όλα και ένας 68χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του.

Από τη μοιραία πτώση του αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Ηράκλειο Κρήτης, το πρωί της Πέμπτης (15.12.2022), βρήκε τραγικό θάνατο ο 68χρονος άνδρας από την Ινδονησία. Διασώθηκε, ως γνωστόν, ο δεύτερος επιβαίνων στο μικρό αεροπλάνο, ένας 26χρονος Νοτιοαφρικανός, που φέρεται να ήταν ο βασικός κυβερνήτης.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό την Ινδονησία και επόμενο σταθμό το αεροδρόμιο Χουργκάντα της Αιγύπτου, όταν κατέπεσε στον κόλπο του Κακού Όρους.

Στο σημείο έσπευσαν από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού, που εντόπισαν και οι άνδρες του ανέσυραν τους δύο επιβαίνοντες.

Ο 26χρονος ήταν καλά στην υγεία του, ωστόσο, ο 68χρονος, όπως υπενθυμίζει το Creta24.gr, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού, που του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Όταν το σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ανέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά, ούτε και εκείνοι μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 26χρονος νοσηλεύεται με υποθερμία και σε κατάσταση σοκ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Παραλίγο να συντριβεί στην πόλη! 

Το μικρό αεροπλάνο συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, που, όπως αναφέρουν πηγές από την Πολιτική Αεροπορία, έγινε από την πλευρά της θάλασσας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε συντριβεί στο Ηράκλειο!

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι χρησιμοποίησαν το διάδρομο 09, είχε νότιο άνεμο και ο Πύργος Ελέγχου είπε στο αεροσκάφος να ακολουθήσουν αυτή την πορεία, δηλαδή από Νέα Αλικαρνασσό προς Χερσόνησο.

Ελάχιστα λεπτά αφότου απογειώθηκαν εξέπεμψαν «Mayday» και άμεσα ενεργοποιήθηκε από τον Πύργο Ελέγχου το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Δείτε πάλι βίντεο από τη συντριβή: 

Το αεροσκάφος έφτασε στο Ηράκλειο, το βράδυ της Τετάρτης (14.12.2022) από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβούνιου. Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» έγινε ανεφοδιασμός και το πρωί της Πέμπτης (15.12.2022) απογειώθηκαν με προορισμό την Αίγυπτο.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως μαζί με το μονοκινητήριο που συνετρίβη, ταξίδευε ακόμα ένα μικρό αεροπλάνο, που, μετά το τραγικό περιστατικό δεν απογειώθηκε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις