Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Η πορεία του πριν την τραγωδία

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Η πορεία του πριν την τραγωδία

Οι δραματικές προσπάθειες που έγιναν μετά την πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη, προκειμένου να διασωθούν οι δυο επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου, αποτυπώθηκαν σε άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο, που ήρθε στην επιφάνεια. Γνωστή έγινε επίσης και η μοιραία πορεία του αεροσκάφους, που έμεινε μόλις 4 λεπτά στον αέρα πριν πέσει στο κενό.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το creta24.gr φαίνεται το αεροσκάφος μετά την πτώση του. Η άτρακτος βυθίζεται στα νερά της θάλασσας της Κρήτης κοντά στην περιοχή Κακό Όρος Ηρακλείου. Επίσης διακρίνονται κάποιες από τις δραματικές προσπάθειες που γίνονταν από σκάφη του λιμενικού και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας να εντοπιστούν και να διασωθούν οι δυο άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Από την άλλη, ήρθε στο φως και η μοιραία πορεία του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος που έπεσε στην Κρήτη, κατόρθωσε να μείνει στον αέρα μόλις 4 λεπτά μετά την απογείωσή του, όπως φαίνεται από το αποτύπωμα της πορείας του.

Απογειώθηκε στις 09:48 και… χάθηκε στις 09:52

Η μοιραία πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στην Κρήτη, αποτυπώνεται στο flightradar24.com, όπως ανέφερε το creta24.gr. Το αποτύπωμα δείχνει ότι το μονοκινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:48 από τον αεροδιάδρομο 09 του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο και στις 09:52 χάνεται από τα ραντάρ. Η… εξαφάνισή του είχε τελικά μοιραία κατάληξη.

Το αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο ένας εκ των δυο ανθρώπων, που επέβαιναν σε αυτό. Ο επιβάτης που έχασε τη ζωή του ήταν ένας Ινδονήσιος 68 ετών. Ο άλλος επιβάτης, o οποίος σώθηκε, είναι ένας 26χρονος Νοτιοαφρικανός.

Όπως φαίνεται στο αποτύπωμα της πορείας του, το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Pilatus, δεν πρόλαβε καν να στρίψει πάνω από την Κρήτη για να πάρει πορεία προς την Αίγυπτο, όπου ήταν ο προορισμός του.

Τα δυο βασικά σενάρια

Τα σενάρια που εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους στην Κρήτη, είναι δυο. Το ένα έχει να κάνει με το ενδεχόμενο βλάβης στο αεροσκάφος. Το άλλο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ένας εκ των δύο επιβατών να αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κάποια σενάρια που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, αναφέρουν πως ενδέχεται ο 68χρονος να ένιωσε έντονη αδιαθεσία και ο 26χρονος ίσως να προσπάθησε να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις