Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκε και η όγδοη σορός μέλους του πληρώματος

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκε και η όγδοη σορός μέλους του πληρώματος

Νωρίς το βράδυ της Κυριακής (17.07.2022) έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών των οχτώ μελών του πληρώματος του αεροσκάφους Antonov, που συνετρίβη στην Καβάλα χθες, Σάββατο.  

Στόχος ήταν η ανάσυρση των σορών να ολοκληρωθεί πριν νυχτώσει, όπως και έγινε, και πλέον μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, η πρώτη σορός που απομακρύνθηκε από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας, ήταν άθικτη και γι’ αυτό εκτιμάται ότι κατά την πρώτη πρόσκρουση εκτοξεύθηκε μακριά από το αεροσκάφος Αντόνοφ.

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Antonov 12

Πρόκειται για ένα τετρακινητήριο μεταφορικό ελικοφόρο αεροσκάφος σχεδιασμένο στη Σοβιετική Ένωση. Αποτελεί την στρατιωτική έκδοση του Antonov An-10 και υπάρχουν πολλές παραλλαγές του. Για περισσότερα από 30 χρόνια το Antonov 12 ήταν το τυπικό αεροσκάφος της σοβιετικής αεροπορίας για τη μεταφορά φορτίου και αλεξιπτωτιστών.

Το συγκεκριμένο που κατέπεσε στην Καβάλα, κατασκευάστηκε το 1971 (51 ετών). Είναι γνωστό για την ικανότητά του στην έλξη. Τα φτερά του και η ουρά του είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να του δίνουν ισχυρή άνωση.

Όσον αφορά στη διαμόρφωση, το μέγεθος και τη μεταφορική ικανότητά του, το αεροσκάφος είναι παρόμοιο με το C-130 Hercules της Lockheef Martin που κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιείται ευρύτατα από τις αεροπορίες των δυτικών χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Meridian, με έδρα το Κίεβο της Ουκρανίας. Στον στόλο της συγκεκριμένης εταιρείας υπάρχουν τρία αεροσκάφη τύπου ANTONOV CARGO.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Meridian συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και με το ΝΑΤΟ, για την επείγουσα παράδοση φορτίων, στρατιωτικών υλικών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις