Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πύργος: Σκότωσε και τεμάχισε τον “φίλο” του – Η παγίδα θανάτου και τα κίνητρα του εγκλήματος – Το λάθος του δράστη!

Πύργος: Σκότωσε και τεμάχισε τον “φίλο” του – Η παγίδα θανάτου και τα κίνητρα του εγκλήματος – Το λάθος του δράστη!

Ο Πύργος παρακολούθησε τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία με αμείωτο ενδιαφέρον. Ο δράστης οδήγησε το θύμα του, στο σημείο που είχε σχεδιάσει…

Το ειδεχθές έγκλημα που είχε συγκλονίσει τα τέλη του περασμένου Μαρτίου την Ηλεία, εκδικάστηκε χθες (23-02-2018) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών. Ο 27χρονος Πακιστανός που είχε δολοφονήσει, τεμαχίσει και θάψει σε βαλίτσα τον 30χρονο ομοεθνή του στον Πύργο, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξής.

Η ζήλεια του δράστη για τις επιτυχίες που είχε στο γυναικείο φύλλο το θύμα και το φλέρτ που επιδίωκε με νεαρή κοπέλα από τον Πύργο, ήταν τα κίνητρα του 27χρονου Πακιστανού, που σκότωσε και τεμάχισε 30χρονο ομοεθνή του.

Οι αποκαλύψεις για το αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα που έγινε στον Πύργο στις 20 Μαρτίου και αποκαλύφθηκε μετά από 15 ημέρες, σόκαραν ακόμα και αστυνομικούς με μεγάλη εμπειρία. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, που εξιχνίασε την δολοφονία, καταγράφοντας μια επιτυχία πανελληνίου επιπέδου, οι αστυνομικοί βρέθηκαν απέναντι σε έναν αδίστακτο άνθρωπο. Άλλωστε στο σκοτεινό μυαλό του φαίνεται πως υπήρχαν σχέδια και για άλλα εγκλήματα…

Η δολοφονία και το μεγάλο λάθος του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν στις 21 Μαρτίου ο εργοδότης του 30χρονου Αλί, δήλωσε την εξαφάνισή του – καθώς δεν είχε εμφανιστεί στη δουλειά του – οι άνδρες της Ασφάλειας άρχισαν να κάνουν σκέψεις πως κάτι κακό συμβαίνει. Ο νεαρός Πακιστανός που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον Πύργο, δεν είχε πάρει μαζί του χρήματα μα ούτε το μηχανάκι που είχε.

Το πρώτο πράγμα που είχαν να κάνουν οι αστυνομικοί ήταν να απευθυνθούν στα φιλικά του πρόσωπα και δη στους ομοεθνείς του, αναζητώντας πληροφορίες. Ο 27χρονος δράστης που ήταν φίλος του… απαντούσε αόριστα λέγοντας πως έφυγε στην Ιταλία και δεν έπεισε από την πρώτη στιγμή για τα λεγόμενά του. Για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ήταν θέμα χρόνου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Οι αντιφάσεις του, έστρεφαν πάνω του, όλα τα βλέμματα. Ένα από τα λάθη που φέρεται να έκανε ο δράστης ήταν να κρατήσει μετά τη δολοφονία, το κινητό του θύματος στα χέρια του.

Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικοί προσπάθησαν επίμονα να αποσπάσουν κάτι σχετικό για την υπόθεση από τον 27χρονο, όμως αυτός κρατούσε σκληρή στάση… Η σύζυγός του, η 23χρονη ΡΟΜΑ που είχε παντρευτεί με μουσουλμανικό γάμο, όμως δεν άντεξε και «έσπασε» όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών. Ήταν μπροστά όταν ο σύζυγός της και ο 19χρονος ομοενθής και συνεργός του, μετέφεραν σε μια βαλίτσα το τεμαχισμένο πτώμα του 30χρονου…

Η αιτία του κακού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος αν και παντρεμένος, διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση με μια 48χρονη από τον Πύργο. Την ίδια στιγμή ο 30χρονος φίλος του, δηλαδή το θύμα, ήθελε να συνάψει σχέση με τη 19χρονη κόρη της. Αυτό ήταν κάτι που δεν έβλεπε με καλό μάτι ο δράστης και ζητούσε από τον φίλο του να μην προχωρήσει με το πρόσχημα πως αυτός έχει σχέση με τη μητέρα της.

Ο 30χρονος διαφωνούσε, ενώ είχε γίνει αντιληπτό πως ο δράστης από ένα σημείο και έπειτα τον ζήλευε λόγω των επιτυχιών που είχε στο γυναικείο φύλλο, αλλά και της οικονομικής άνεσης που είχε. Η 48χρονη χώρισε με τον 27χρονο και σύναψε σχέση με άλλον αλλοδαπό και αυτό το γεγονός φαίνεται πως όξυνε την κατάσταση.

Πως έγινε το έγκλημα

Ο 30χρονος, ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στην τοπική κοινωνία λόγω και της εργασίας του, δεν πονηρεύτηκε όταν ο δράστης τον κάλεσε στο σπίτι του, στο τέρμα της οδού Ιφίτου το απόγευμα της 20ης Μαρτίου με το πρόσχημα της συνεύρεσης με κάποια γυναίκα. Είχε φροντίσει η γυναίκα του να λείπει. Το σχέδιο του δεν σταματούσε όμως εκεί.

Προσποιήθηκε πως είχε «καεί» η λάμπα της τουαλέτας – χώρο στον οποίο είχε κρύψει ένα μαχαίρι και ένα κασάρι – και του ζήτησε να τον βοηθήσει να την αλλάξουν. Την ώρα που ο 30χρονος ξεβίδωνε τη λάμπα, ο δράστης πατώντας πάνω σε ένα σκαμνί τον μαχαίρωσε πισώπλατα στον αυχένα. Ο 30χρονος «έσβησε» εκεί…

Αυτή δεν ήταν η μοναδική κίνηση που έκανε σε ένα προμελετημένο έγκλημα ο δράστης. Με τη βοήθεια ενός 19χρονου φίλου του, τεμάχισε τον 30χρονο, κόβοντας τον στη μέση, και στη συνέχεια αποκεφαλίζοντάς τον και κόβοντας το αριστερό του χέρι. Μαζί τον τύλιξαν σε ένα νάιλον και τον έβαλαν σε μια βαλίτσα, ενώ στη συνέχεια έθαψαν στην αυλή του σπιτιού το μαχαίρι και το κασάρι…

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις