Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πύργος: Στη φυλακή για την επίθεση σε αστυνομικό – Η «έκρηξη» του δράστη μετά από δικαστική απόφαση

Πύργος: Στη φυλακή για την επίθεση σε αστυνομικό – Η «έκρηξη» του δράστη μετά από δικαστική απόφαση

Ο Πύργος βρέθηκε στο επίκεντρο για τα σοβαρά επεισόδια μετά την ανακοίνωση δικαστικής απόφασης. Ο αστυνομικός είχε δεχτεί επίθεση με καρέκλα στο κεφάλι…

Σε φυλάκιση δυο ετών και επτά μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες (15-11-2022) ο Ρομά που χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι αστυνομικό κατά την διάρκεια έντασης που επικράτησε στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο και είχε κατηγορηθεί με δυο ακόμα άτομα τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, τραυματισμό αστυνομικού και πρόκληση φθορών σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δεκάδες ομόφυλοί του αλλά και ο ίδιος είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης για υπόθεση που αφορούσε έναν άλλον Ρομά ο οποίος μετά την απολογία του στον Ανακριτή κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση ληστείας σε βάρος μια γυναίκας στις Κολιρέικες παράγκες στον Πύργου.

Σε εκείνη την περίπτωση, μαζί με ένα συνεργό του χτύπησε και αφαίρεσε από τη γυναίκα μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης οι συγκεντρωμένοι Ρομά εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στoυς αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί με τον έναν εξ’ αυτών να τραυματίζει τον αστυνομικό ο οποίος στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, κάνοντας τελικά τέσσερα ράμματα στο κεφάλι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις