Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πύργος: “Θα ξεσπάσουν επιδημίες αν δεν μαζέψετε τα σκουπίδια”

Πύργος: “Θα ξεσπάσουν επιδημίες αν δεν μαζέψετε τα σκουπίδια”

Αυστηρή προειδοποίηση στον δήμο Πύργου και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, ότι θα ξεσπάσουν επιδημίες και μολυσματικές ασθένειες εάν δεν γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν πλημμυρίσει τον Πύργο, απευθύνουν οι γιατροί.

«Θα είστε αποκλειστικά  υπεύθυνοι για τη τυχόν  εξάπλωση  επιδημιών και μολυσματικών νόσων που θα  ενσκήψουν  στη  πόλη, σε περίπτωση που δεν απαλλάξετε τους πολίτες από τη μάστιγα των αποβλήτων, όπως οφείλετε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας.

Το Δ.Σ. εκτίμησε ομόφωνα ότι το πρόβλημα έφτασε πλέον στο έπακρο. Τα αποτελέσματα της παραμονής των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων σε κάθε γωνιά της πόλης   και των χωριών του δήμου είναι ήδη τραγικά με ορατό το  κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσής τους.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε οδηγίες προς τους  δημότες: «Η πολύμηνη συσσώρευση  του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων σε όλο το δήμο,  σε χώρους συνάθροισης,  υγειονομικού ενδιαφέροντος  κ.λ.π. σε συνδυασμό με την  ιδία σήψη,  την αύξηση της θερμοκρασίας  και  την παρουσία αδέσποτων ζώων, τρωκτικών και εντόμων,  θα οδηγήσει σύντομα και σίγουρα σε  επικίνδυνες επιδημίες και λοιμώξεις ( τύφος,  παρατύφος,  εντερίτιδες,  λεπτοσπείρωση κ.λ.π.),  όπως επανειλημμένα   έχουμε τονίσει. Εκτιμούμε πως δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αναμονής. Πρέπει άμεσα,  εδώ και τώρα,  να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, που έχει ήδη κοινοποιηθεί  στον Δήμο Πύργου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στην Εισαγγελία Πύργου, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας, καλεί για μια ακόμα φορά όλους τους αρμόδιους φορείς, για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, υπενθυμίζοντας ότι, αγαθό μεγαλύτερο της υγείας δεν υφίσταται, και γι’ αυτό, σε περίπτωση που – οι αρμόδιοι δεν απαλλάξουν τους πολίτες από τη μάστιγα των αποβλήτων, θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν εξάπλωση επιδημιών και μολυσματικών νόσων και ενδεχομένως θα ενσκήψουν  στην πόλη.

Ο  Σύλλογός,  έχοντας επανειλημμένα  προειδοποιήσει, ενημερώσει  και εγκαλέσει γι’ αυτό τους αρμοδίους, ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν νοσηρές καταστάσεις που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε