Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πύργος: Τραγωδία σε καταυλισμό σεισμοπλήκτων – Ανάπηρος κάηκε ζωντανός (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Το θύμα κάηκε σε λυόμενο, μπροστά σε δεκάδες κατοίκους του καταυλισμού στον Πύργο, που ήταν αδύνατο να βοηθήσουν – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τον θάνατο του 52χρονου…

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δεκάδων κατοίκων του καταυλισμού πρώην σεισμοπλήκτων “Ερμής” σε περιοχή κοντά στα Χανάκια Πύργου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (25-02-2013).

Ένας 52χρονος, αρκετά γνωστός στην κοινωνία του Πύργου, βρέθηκε νεκρός μέσα στο λυόμενo που διέμενε, όταν ξέσπασε σε αυτό πυρκαγιά. Ο ίδιος από τη θέση που βρέθηκε απανθρακωμένος, φάνηκε πως προσπάθησε να βγει έξω από το φλεγόμενο “κουτί” αλλά λόγω της αναπηρίας του και των συνθηκών που επικρατούσαν, δεν τα κατάφερε και εγκλωβίστηκε μπροστά στην πόρτα.
ΦΩΤΟ από ilialive.gr
Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο τον βρήκαν νεκρό, ενώ πολύ δύσκολο ήταν το έργο της κατάσβεσης καθώς οι φιάλες υγραερίου που ήταν στο χώρο και άλλα εύφλεκτα υλικά μετέτρεψαν το μεταλλικό λυόμενο σε κόλαση.

To θύμα, εδώ και χρόνια, σχεδόν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, κυκλοφορούσε στην πόλη με την πατερίτσα του αφού στο ένα πόδι αντιμετώπιζε πρόβλημα (τον είχαν πυροβολήσει όπως λένε φίλοι του που τον γνώριζαν από παλιά). Ο Άγγελος που πολλοί τον γνώριζαν με το παρατσούκλι «Καπνίσης» ήταν όπως λένε όσοι τον έζησαν, ένα «ωραίο αλάνι». Για πολλά χρόνια είχε βρει καταφύγιο στον καταυλισμό «Ερμής» αυτόν που είχε δημιουργήσει η Πολιτεία για τους σεισμόπληκτους μετά το 1993, στο οικόπεδο που σήμερα βρίσκεται το μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr
Το βράδυ της Δευτέρας όμως ο Άγγελος ήταν χαρούμενος. Ήταν σα γιορτή για αυτόν. Είχε λάβει το πρωί το επίδομα της Πρόνοιας, είπαν οι φίλοι και γείτονές του. Μάλιστα πριν επιστρέψει και πάλι στο λυόμενό του στον καταυλισμό, πέρασε μέσα από κάποια στέκια του στην πόλη, να πληρώσει το «βερεσέ» που είχε αφήσει τόσο καιρό, περιμένοντας το επίδομα που ούτως ή άλλως τους τελευταίους μήνες καθυστερούσε λόγω… κρίσης.

Αφού με τον πιο στενό του φίλο ήπιαν δύο ποτηράκια, εκεί στο κατώφλι του λυόμενου, είπαν καληνύχτα και μπήκε μέσα.
Λίγο αργότερα οι γείτονες και φίλοι του, είδαν τις φλόγες να ξεπηδούν από το λυόμενο. Δείτε το βίντεο του ilialive.gr…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε