Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πύργος: Βρέθηκε νεκρό το 2χρονο κοριτσάκι

Πύργος: Βρέθηκε νεκρό το 2χρονο κοριτσάκι

Τραγική κατάληξη είχαν δυστυχώς οι έρευνες για το 2χρονο κοριτσάκι στον Πύργο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το Ρομά κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό μέσα σε κανελέτο, στην Κατακόλου, αρκετά μακριά από το σημείο που αρχικά αναζητούνταν. Οι πρώτες αναφέρουν πως παίζοντας στο κανάλι, γλύστρησε και έπεσε μέσα.

Τραγικές φιγούρες η μάνα και ο πατέρας, που σπάραξαν στην είδηση πως το παιδί τους βρέθηκε νεκρό.

Η μητέρα του κοριτσιού στις πρώτες της δηλώσεις εξηγεί πως χάθηκε από την προσοχή τους η μικρή Παναγιώτα,  επισημαίνοντας πως το παιδί δεν συνήθιζε να πηγαίνει κοντά στο αρδευτικό.

«Πήγα να της φτιάξω ένα μπουκάλι γάλα και εξαφανίστηκε» λέει χαρακτηριστικά.

Για το κοριτσάκι είχε σημάνει συναγερμός από το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν και διαπιστώθηκε πως είναι άφαντη. Αστυνομία και Πυροσβεστική «χτένιζαν» την περιοχή, με την ελπίδα πως θα τη βρουν ζωντανή.

Ερευνούσαν μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του στρατοπέδου και καταλήγοντας στο αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη.

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, συμμετείχαν και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Πάτρας με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

Την Δευτέρα, Αμέσως μόλις έμαθε για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ασημάκης Κοράκης δήλωσε τα εξής: «Όπως βλέπετε έχει γίνει ένα τραγικό γεγονός. Έχει χαθεί ένα μικρό παιδί. Προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους Πυροσβεστική και Αστυνομία για να το βρουν. Απ’ ότι καταλαβαίνω ωστόσο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να μπουν στο νερό και να βρουν το παιδί. Απ’ ότι έχουν πει, το παιδάκι κοιμόταν, ξύπνησε ξαφνικά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Ξύπνησε μετά από λίγο και το άλλο παιδάκι που βρισκόταν μαζί του και ειδοποίησε τη μαμά του πως το παιδί πήγε προς το αυλάκι. Και σηκώθηκε η μάνα και από τότε χάθηκε το παιδί».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις