Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στο Γάζι: Νέα βίντεο ντοκουμέντα, συνελήφθη η σύντροφος του δράστη

Πυροβολισμοί στο Γάζι: Νέα βίντεο ντοκουμέντα, συνελήφθη η σύντροφος του δράστη

Οι πυροβολισμοί στο Γάζι έστειλαν τρία άτομα τραυματισμένα σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες…

Οι πυροβολισμοί και οι σκηνές πανικού στο Γάζι Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου, έδωσαν τη θέση τους, στην αγωνία των στενών συγγενών των ατόμων που τραυματίστηκαν, με τους αστυνομικούς να προχωρούν και στη σύλληψη της συντρόφου του δράστη. Του 35χρονου που έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς την πλευρά των αστυνομικών. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας από τους αστυνομικούς και ένας άντρας που βρισκόταν σε καφετέρια.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται, από το βράδυ της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου, η σύντροφος του 35χρονου άνδρα που το μεσημέρι της ίδιας μέρας πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου, στο Ηράκλειο, με τους τελευταίους να ανταποδίδουν τα πυρά.

Η γυναίκα συνελήφθη μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διαμένει μαζί με τον 35χρονο φυγόποινο και στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το κουτί του όπλου και μια σφαίρα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όλα αυτά την ώρα που κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής στο Γάζι Ηρακλείου παραμένουν ανάστατοι μετά τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, στάθμευσε το όχημά του στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον πλησίασαν για να τον συλλάβουν και τότε ο 35χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε αρχικά κατά ενός 36χρονου αστυνομικού, ενώ συνέχισε να πυροβολεί για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και στο σημείο επικράτησαν σκηνές πανικού με κατοίκους και επιχειρηματίες να προσπαθούν να προστατευτούν.

Οι αστυνομικοί τραυμάτισαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, ωστόσο από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε και ένας θαμώνας παρακείμενης καφετέριας που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και φαίνεται πως έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε το επόμενο βίντεο. Σε αυτό βλέπουμε τον τρόπο που ακινητοποιήθηκε ο 35χρονος μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθούν ο 35χρονος δράστης του αιματηρού επεισοδίου αλλά και ο 22χρονος πολίτης που επίσης τραυματίστηκε.

Όπως είπε ο Υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης, δεν κινδυνεύει η ζωή τους, όμως φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουν το χειρουργείο. Ο αστυνομικός που επίσης τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σε σαφώς καλύτερα κατάσταση, ενώ είναι υπό παρακολούθηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις