Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: 500 μέτρα από το βενζινάδικο τον πυροβόλησαν, λέει ο παππούς του στο newsit.gr

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: 500 μέτρα από το βενζινάδικο τον πυροβόλησαν, λέει ο παππούς του στο newsit.gr

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος που ενεπλάκη σε καταδίωξη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022), στη Θεσσαλονίκη, όταν έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. Ο οδηγός δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ήδη, για την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι και τον τραυμάτισε σοβαρά. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Σε βάρος του νεαρού οδηγού η δικογραφία αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από πρόθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της για το αιματηρό συμβάν, υποστηρίζει ότι ο 16χρονος επιχείρησε να πέσει στη μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που τον καταδίωξε αφού έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει και πως γι’ αυτό ο αστυνομικός άνοιξε πυρ, τραυματίζοντάς τον.

Οργή των συγγενών του

«Το παιδί χαροπαλεύει, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Είμαστε όλοι στο νοσοκομείο» λέει μιλώντας στο newsit.gr, ο παππούς του 16χρονου. Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου ύστερα από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας.

Ο 16χρονος είναι πατέρας ενός κοριτσιού 1,5 έτους. Στο προσκεφάλι του, στο νοσοκομείο, είναι η σύζυγός του και το παιδάκι τους, μαζί με όλη την οικογένεια.

«Το παιδί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τον πυροβόλησε αστυνομικός στο κεφάλι, με το όπλο. Πήγε σε ένα πρατήριο να βάλει πετρέλαιο. Μου είπαν ότι έβαλε 5 ευρώ πετρέλαιο και δεν είχε λεφτά και έφυγε, αλλά ήταν μεθυσμένο το παιδί. Το κυνήγησαν και τον χτύπησαν με το όπλο. Άντε να είχε πιει μία μπύρα», λέει ο παππούς του.   

ΕΛ.ΑΣ. για καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν δυο φορές οι αστυνομικοί, επιχείρησε να πέσει πάνω τους

Σε ερώτηση του newsit.gr αν το παιδί επιχείρησε να χτυπήσει τη μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ, ο παππούς του, το αρνείται. «Όχι δεν έκανε τίποτα», λέει. Σύμφωνα με τον παππού του 16χρονου, τους αστυνομικούς «τους ειδοποίησε ο βενζινάς. Τον κυνηγούσαν οι αστυνομικοί, δεν σταμάτησε και τον πυροβόλησαν με το πιστόλι. Στην Πόντου έγινε, μισό χιλιόμετρο από το βενζινάδικο». 

Ο πατέρας του 16χρονου είναι και εκείνος στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τον παππού του νεαρού «είναι χάλια, κλαίει, χτυπιέται, είναι τρελαμένος». 

Όλα ξεκίνησαν στη 01:00 τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός Ρομά έφυγε από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει το πετρέλαιο που έβαλε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Μετά τον πυροβολισμό, ο 16χρονος έπεσε με το αυτοκίνητο σε τοιχίο και έτσι σταμάτησε η καταδίωξη.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις