Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρατσιστικό παραλήρημα στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου! Έβαλαν στο στόχαστρο μικρό προσφυγόπουλο!

προσφυγόπουλο
Φωτογραφία από: astraparis.gr

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ρατσιστικού παραληρήματος και μισαλλοδοξίας και μάλιστα με ένα προσφυγόπουλο, που πρόκειται να πάει στο νηπιαγωγείο, να βρίσκεται στο επίκεντρο, εκδηλώθηκε πρόσφατα στην Χίο.

Το περιστατικό συνέβη στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, που βρίσκεται στην περιοχή των φυλακών Χίου. λίγες ημέρες πριν το Πάσχα. Αφορά σε καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ. Την καταγγελία για το προσφυγόπουλο απευθύνει στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Το χρονικό με το προσφυγόπουλο

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην επιστολή οι γονείς αναφέρουν πως τα παιδιά τούς πληροφόρησαν πως η νηπιαγωγός τα ενημέρωσε για την ένταξη του παιδιού από το Ιράκ.

Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018. Κι αυτό για να εξετάσει το θέμα. Εν συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.

Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.

Θέτουν ακόμη θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου. Κι αυτό επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά. Προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Ποιο είναι, όμως, το… αποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας; Η επιστολή αναφέρει: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων.

Δείτε το

προσφυγόπουλο

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις