Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: 47χρονος είχε μετατρέψει την επιχείρησή του σε πυριτιδαποθήκη – Κατασχέθηκαν 114.342 κροτίδες

Ρέθυμνο: 47χρονος είχε μετατρέψει την επιχείρησή του σε πυριτιδαποθήκη – Κατασχέθηκαν 114.342 κροτίδες

Η αστυνομία συνέλαβε στο Ρέθυμνο της Κρήτης έναν 47χρονο, ο οποίος είχε μια αληθινή πυριτιδαποθήκη με 114.342 κροτίδες, τις οποίες μάλλον… ετοίμαζε να πουλήσει το Πάσχα.

Ο 47χρονος συνελήφθη, χθες (08.04.2023) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στην Κρήτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου. Ο 47χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη neakriti κατά την έφοδο των αστυνομικών αρχών στην επιχείρηση του 47χρονου βρέθηκαν μέσα σε κούτες και κατασχέθηκαν συνολικά 114.342 κροτίδες, ενώ ο ιδιοκτήτης τους -που μέχρι και χθες δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές- συνελήφθη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

 

Οι συμβουλές της Αστυνομίας για τις κροτίδες και τα βεγγαλικά

Η Αστυνομία Κρήτης συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις