Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρέθυμνο: SOS εκπέμπει το νοσοκομείο – “Υπάρχουν μέρες χωρίς αναισθησιολόγο”

Ρέθυμνο: SOS εκπέμπει το νοσοκομείο – “Υπάρχουν μέρες χωρίς αναισθησιολόγο”

“Καμπανάκι” χτυπάνε στο Ρέθυμνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Κυριότερο πρόβλημα καταγράφεται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι αναισθησιολόγοι, σύμφωνα με την Ένωση των Γιατρών του ΕΣΥ, είναι μόλις δύο με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνονται οι βάρδιες του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο ενώ υπάρχουν μέρες που δεν εργάζεται κανένας αναισθησιολόγος με κίνδυνο την ζωή των ασθενών.

Αναλυτικά, η Ένωση Γιατρών του ΕΣΥ του νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλλει:

“Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει πολλές φορές επικοινωνηθεί στους πολίτες από την Ένωση γιατρών. Σε πολλά τμήματα υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν ένα αριθμό εφημεριών που δεν μπορούν να αντέξουν και να περιορίσουν ιατρεία και λειτουργίες των κλινικών. Όμως τους τελευταίους μήνες «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Αποκορύφωμα το πρόβλημα του Αναισθησιολογικού τμήματος. Οι αναισθησιολόγοι είναι δύο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνονται τακτικά και έκτακτα χειρουργεία. Ότι υπάρχουν μέρες όπως η σημερινή ημέρα που δεν θα υπάρχει εφημερεύων Αναισθησιολόγος. Δηλαδή αν κάποιος πάθει ανακοπή δεν θα μπορεί να γίνει ανάνηψη, αν κάποιος χρειαστεί υποστήριξη με αναπνευστήρα δεν θα μπορεί να διασωληνωθεί, αν χρειαστεί επείγον χειρουργείο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο νόμο, αν μια γυναίκα έχει επαπειλούμενη κύηση θα πρέπει να διακομισθεί με κίνδυνο για την ίδια και το μωρό, αν ένα παιδάκι ή ένα νεογνό χρειαστεί βοήθεια αναισθησιολόγου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα. Πρακτικά αναστέλλεται η δυνατότητα εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής σε οποιοδήποτε τμήμα του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο στη διαχείρισή του πραγματικά επείγοντος περιέρχεται στις δυνατότητες ενός κέντρου υγείας. Με λίγα λόγια εφημερία και πρωινή εργασία νοσοκομείου χωρίς αναισθησιολόγους δεν υπάρχει. Ως Ένωση γιατρών ζητάμε άμεσα τη λύση του προβλήματος με προσωρινά αλλά και πιο μακροπρόθεσμα μέτρα που είναι η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και η δημιουργία κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν “άγονες”. Ζητάμε να αγωνιστείτε μαζί μας για να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο μας”.

πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις