Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ρέθυμνο: «Αίματα παντού, ένα σπασμένο πιάτο και μισό τοστ στο πάτωμα» κατέθεσε αστυνομικός στη δίκη του γυναικοκτόνου

Ρέθυμνο: «Αίματα παντού, ένα σπασμένο πιάτο και μισό τοστ στο πάτωμα» κατέθεσε αστυνομικός στη δίκη του γυναικοκτόνου

Συνεχίζεται η δίκη της φρικτής γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο, το καλοκαίρι του 2022. Θύμα μία 56χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, στο χωριό Άνω Μαλάκι, η οποία έπεσε νεκρή από τα χέρια του 61χρονου κτηνοτρόφου συζύγου της.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων κάθεται ο 61χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2022 στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου σκότωσε με 14 μαχαιριές στον λαιμό την 56χρονη σύζυγό του, όταν του είπε ότι θέλει να χωρίσουν.

Σύμφωνα με το Creta24.gr, ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι τους τρεις φορές αλλά πάντα επέστρεφε.

Σε ό,τι αφορά το μοιραίο πρωινό της 31ης Ιουλίου 2022, υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να «θολώσει το μυαλό» του.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο αστυνομικός της Ασφάλειας, ο οποίος ερεύνησε τον τόπο του εγκλήματος.

Στη διάρκεια της κατάθεσης, σημειώνει το Zarpanews.gr, προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ του μάρτυρα και του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας με τον δεύτερο να τον προτρέπει να «αλλάξει υπηρεσία».

Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες ερωτήσεις για το εάν ο καθ’ ομολογία δράστης επιτέθηκε στη γυναίκα πισώπλατα, ενώ εκείνη έπλενε τα πιάτα, ή εάν η επίθεση έγινε στη διάρκεια καβγά.

Αναφερόμενος στον τόπο του εγκλήματος, ο αστυνομικός σημείωσε πως υπήρχαν αίματα παντού και πως στο πάτωμα βρέθηκε ένα σπασμένο πιάτο και μισό τοστ.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση των τριών τελευταίων μαρτύρων και θα ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις