Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Αποκολλήθηκε βράχος στο Φαράγγι Κουρταλιώτη και χτύπησε αυτοκίνητο – Έκλεισε ο δρόμος

Ρέθυμνο: Αποκολλήθηκε βράχος στο Φαράγγι Κουρταλιώτη και χτύπησε αυτοκίνητο – Έκλεισε ο δρόμος

Με απόφαση της Περιφέρειας Ρεθύμνου έκλεισε ο δρόμος μετά την αποκόλληση μεγάλου βράχου στον δρόμο του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού από ύψος πάνω των 300 μέτρων.

Το τμήμα βράχου που έπεσε στο φαράγγι χτύπησε την πίσω πλευρά ΙΧ οχήματος χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί των δύο επιβατών που επέβαιναν στο όχημα το οποίο κατευθυνόταν στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα απαραίτητα συνεργεία και μηχανήματα για την απομάκρυνση θραυσμάτων του βράχου και πολλών κομματιών από πέτρες που είχαν κυλήσει λόγω της εκτεταμένης κατολίσθησης.

Μετά όμως και τις παρατηρούμενες πτώσεις βράχων στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, τόσο στις 29/12/2023 όσο και σήμερα, 19/01/2024, οι αρμόδιοι ενημερώνουν μεταξύ άλλων ότι η ανεξέλεγκτη βόσκηση στις παρειές του φαραγγιού από αιγοπρόβατα, αυξάνει την επικινδυνότητα στην ασφάλεια του δρόμου.

 «Η υπηρεσία θα πράξει άμεσα όλες τις νόμιμες ενέργειες, απευθυνόμενη στις συναρμόδιες υπηρεσίες, για την απομάκρυνση όλων των αιγοπροβάτων, ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον θύματα… Εφιστούμε στους κατόχους των ζώων την προσοχή τους και τους παρακαλούμε να τα απομακρύνουν τάχιστα. Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι θα παραμείνει κλειστό μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι για αυτοψία, τόσο των παρειών, όσο και του δρόμου», αναφέρουν οι αρμόδιοι των τεχνικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, αντί του φαραγγιού Κουρταλιώτη, οι οδηγοί για την μετακίνησή τους προς το νότο, για μέχρι αύριο το απόγευμα στις 4:00, θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το φαράγγι του Κοτσιφού, το οποίο θα ανοίξει για το σκοπό αυτό με τις απαραίτητες τροχαίες σημάνσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις