Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Μαθητές έκαναν φάρσα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο από το γραφείο του διευθυντή τους

Ρέθυμνο: Μαθητές έκαναν φάρσα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο από το γραφείο του διευθυντή τους

Το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο στο Ρέθυμνο, αποδείχθηκε φάρσα. Πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί. Με δύο μαθητές να συλλαμβάνονται μαζί με τους γονείς τους…

Ένα σχολείο στο Ρέθυμνο έγινε άνω – κάτω και εκκενώθηκε. Αιτία ένα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φάρσα που έκαναν δύο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και μάλιστα από το γραφείο του διευθυντή τους. Βρήκαν την ευκαιρία να τρυπώσουν στο γραφείο και λίγα δευτερόλεπτα τους ήταν αρκετά για να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Η αλήθεια όμως δεν άργησε να αποκαλυφθεί.

Στον χώρο του σχολείου έφτασαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι έδωσαν εντολή εκκένωσης, ενώ στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ξεκίνησαν έρευνες στους χώρους.

Ευτυχώς δεν εντοπίστηκε κάποιος κίνδυνος και αποδείχθηκε ότι δύο 17χρονοι μαθητές έκαναν φάρσα, τηλεφωνώντας μάλιστα από το γραφείο του διευθυντή τους!

Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας της υπηρεσίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων. Με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις