Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Ψάχνουν dna στα τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε στο λύκειο

Ρέθυμνο: Ψάχνουν dna στα τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε στο λύκειο

Σοκ έχει προκαλέσει στο Ρέθυμνο πως βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στον εξωτερικό χώρου του λυκείου Περάματος από την καθαρίστρια του κτιρίου.

Μάλιστα η καθαρίστρια στην αρχή δεν έδωσε σημασία όμως στη συνέχεια έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει την διεύθυνσης του σχολείου στο Ρέθυμνο πως στο χώρο υπάρχει ένα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός θα σταλεί όπως προβλέπεται, για την αναζήτηση DNA, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive. Το  αυτοσχέδιο σύστημα πυροδότησης, δε λειτούργησε, αν και οι «εμπνευστές» και κατασκευαστές του, το πυροδότησαν. Βασικά χρησιμοποίησαν μία μικρή φιάλη γκαζιού πάνω στο οποίο είχαν επικολλήσει με μονωτική ταινία εκρηκτική ύλη.

Θεωρείται πάντως, με βάση τους ειδικούς, ότι ακόμα και αν κατάφερναν να το πυροδοτήσουν, δεν θα προκαλούσε κάποια σοβαρή ζημιά, εκτός κι αν κάποιος περνούσε ακριβώς μπροστά την στιγμή της έκρηξης. Ωστόσο το μέρος δεν έχει κίνηση, ο χώρος πέριξ του σχολείου είναι αποψιλωμένος για το ενδεχόμενο να προκληθεί φωτιά. Ούτε όμως και το πότε αφέθηκε εκεί ο μηχανισμός μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο και η αργία της 25ης Μαρτίου.

Μαθητής είχε κάνει τηλεφώνημα για βόμβα πριν μέρες

Άσχετο πάντως με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τον αυτοσχέδιο σύστημα πυροδότησης , πριν λίγες ημέρες στο ίδιο σχολείο φέρεται να σημειώθηκε ένα άλλο περιστατικό που και πάλι κινητοποίησε τη διεύθυνση του σχολείου και τις Αρχές.

Μαθητής, όπως προέκυψε από την προανάκριση, έκανε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο σχολείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής που είχε τη φαεινή ιδέα της φάρσας, ταυτοποιήθηκε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις