Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Θρήνος και οργή για το άγριο έγκλημα – Κηδεύτηκε ο κτηνοτρόφος – Ποιον αναζητά η αστυνομία

Ρέθυμνο: Θρήνος και οργή για το άγριο έγκλημα – Κηδεύτηκε ο κτηνοτρόφος – Ποιον αναζητά η αστυνομία

Τεταμένο είναι το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου στο Ρέθυμνο μετά τη φονική ενέδρα σε βάρος του 63χρονου άνδρα, ενώ στο Άνω Μέρος συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της κοινότητας, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί.

Συντετριμμένες οι κόρες του θύματος και οι στενοί συγγενείς αποχαίρετησαν τον 63χρονο ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι στην κυριολεξία «καζάνι που βράζει».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του θύματος δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα.

Το μικρό χωριό του νομού Ρεθύμνου βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, υπό τον φόβο επεισοδίων. Φως στη δολοφονία αναμένεται να ρίξει η μαρτυρία του νεαρού Αλβανού, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος και έγινε μάρτυρας του εφιαλτικού σκηνικού.

Ο νεαρός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αναζητείται ο αδελφός του 24χρονου

Το Άνω Μέρος Αμαρίου βράζει μετά τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου μέσα στο αυτοκίνητό του, χθες το μεσημέρι.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο, ο οποίος ωστόσο αρνείται ότι είναι εκείνος που πυροβόλησε με πιστόλι και σκότωσε τον κτηνοτρόφο, ενώ αναζητείται και ο 25χρονος αδελφός του.

Εκτιμάται ότι η δολοφονία έγινε για λόγους αντεκδίκησης, για μία παλιά βεντέτα, ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Συγκεκριμένα, αιτία του φονικού, όπως λένε οι αστυνομικές Αρχές, το μίσος που συνδέει τις δύο οικογένειες καθώς πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008, το θύμα της χθεσινής ενέδρας συμμετείχε σε συμπλοκή στο Γερακάρι από την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο παπούς του 24χρονου που έχει συλληφθεί. Από τη συμπλοκή τότε υπήρχαν και τραυματίες και συγκεκριμένα δύο από την οικογένεια του τότε θύματος και τρεις από τη δεύτερη οικογένεια, μεταξύ των οποίων και ο 63χρονος που χθες έπεσε νεκρός.

Πηγή: cretapost, ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις