Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρημάζει το παλιό Άσυλο Ανιάτων στα Ιωάννινα – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το epirusgate
ΦΩΤΟ από το epirusgate

Το παλιό Άσυλο Ανιάτων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και με μια απλή επίσκεψη, διαπιστώνει κάποιος την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του.

Μάταια όλοι στην πόλη περιμένουν κάποιο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που θα επιτρέψει να αναπτυχθούν εκεί κοινωνικές δομές και ταυτόχρονα, να περάσει στην τοπική κοινωνία ένας ζωτικός χώρος που έμεινε για χρόνια εγκαταλειμμένος.

Όπως διαβάζουμε στο epirusgate, η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Ασύλου Ανιάτων αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής,
όμως η μέχρι σήμερα αρνητική εξέλιξη της πορείας των πραγμάτων, δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς, αφού θα περίμενε κάποιος να έχουν βρεθεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα άλλαζαν τη μοίρα του ιστορικού αυτού κτιρίου, το οποίο λόγω της ανύπαρκτης φύλαξης είχε λεηλατηθεί.

ΦΩΤΟ από το epirusgate

ΦΩΤΟ από το epirusgate

Ξηλώθηκαν μέχρι και οι σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης, από οργανωμένες συμμορίες, για να χρησιμοποιηθεί ο χαλκός από τον οποίο ήταν κατασκευασμένες!
Πάντως το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έγινε και δόθηκαν οι εγκαταστάσεις για δημοτική χρήση, ώστε να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τους κατοίκους ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

ΦΩΤΟ από το epirusgate

ΦΩΤΟ από το epirusgate

Μέχρι όμως οι εγκαταστάσεις του πρώην Ασύλου Ανιάτων να μετατραπούν σε λειτουργικές κοινωνικές δομές, απ’ ότι φαίνεται θα περάσει πολύς καιρός…

Πηγή: epirusgate

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε