Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Άλλαξε την αρχική κατάθεση για τη μαρτυρική της νύχτα – Ερωτήματα για τη στροφή της κοπέλας!

Ρόδος: Άλλαξε την αρχική κατάθεση για τη μαρτυρική της νύχτα – Ερωτήματα για τη στροφή της κοπέλας!

Νέα τροπή για την πολυσυζητημένη υπόθεση. Δύο άτομα κατηγορήθηκαν από την 17χρονη κοπέλα…

Στα «μαλακά» έπεσε χθες (02-04-2019) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 63χρονος κατηγορούμενος για μαστροπεία και σωματεμπορία σε βάρος ανήλικης Βουλγάρας.

Συγκεκριμένα, αν και πρωτόδικα (από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω) ο 63χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 55.000 ευρώ, εντούτοις χθες, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του δικηγόρου που τον εκπροσωπούσε, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμον βίου και του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα στον 63χρονο να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην ποινή που του επιβλήθηκε, σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως απαλλακτική ήταν πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ενώ ο 63χρονος απολογούμενος επανέλαβε για ακόμα μία φορά τα όσα και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επισημάνει, ότι δηλαδή ουδεμία σχέση έχει με τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του η 17χρονη Βουλγάρα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 54χρονος για ασελγείς πράξεις σε βάρος της κοπέλας, ωστόσο απαλλάχθηκε της κατηγορίας με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και έτσι σε δίκη παραπέμφθηκε μόνο ο 63χρονος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η νεαρή αλλοδαπή και η οποία είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να συλληφθεί στις 25 Μαρτίου 2012 το βράδυ στα Κοσκινού Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με την αυτόφωρη διαδικασία ο 54χρονος.

Την επόμενη μέρα το απόγευμα συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, με ένταλμα του κ. Ανακριτή Ρόδου, και ο 63χρονος. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η – τότε- 17χρονη Βουλγάρα εμφανίστηκε στις 25 Μαρτίου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι από αρχές του μήνα εξωθούνταν στην πορνεία από τον 63χρονο, καθώς επίσης ότι την 23-3-2012 ο 54χρονος ως πελάτης προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ωστόσο λίγο αργότερα η ανήλικη τότε κοπέλα έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή Ρόδου όπου άλλαξε τη δήλωσή της λέγοντας πως ουδέποτε ο 63χρονος κανόνισε για εκείνην να συνευρεθεί ερωτικά με άλλους άνδρες αλλά και πως δεν είχε συμβεί τίποτε με τον 54χρονο.

Ερωτηθείσα πάντως για τους λόγους που την ώθησαν να προχωρήσει σε μία καταγγελία σε βάρος των δύο ανδρών η οποία δεν υφίσταντο, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και είπε ότι το έκανε για δικούς της προσωπικούς λόγους.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις