Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Ανατροπή και αθώωση για μητέρα και γιο που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για δολοφονία

Ρόδος: Ανατροπή και αθώωση για μητέρα και γιο που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για δολοφονία

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο θάνατος 85χρονου δεν ήταν δολοφονία αλλά αυτοκτονία. Η Ρόδος παρακολουθεί τα όσα αποκαλύπτονται, την ώρα που πέφτει η αυλαία της πολυσυζητημένης υπόθεσης…

Για 8 χρόνια η υπόθεση «σερνόταν» με μητέρα και γιο, να κατηγορούνται για τη δολοφονία 85χρονου συγγενή τους. Από την πρώτη στιγμή επέμεναν πως δεν έχουν την παραμικρή εμπλοκή στον θάνατο του ηλικιωμένου. Η αθώωσή τους όμως καθυστέρησε. Ήρθε μετά από ιατροδικαστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν και έδειξαν πως ο άτυχος άντρας αυτοκτόνησε.

Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου του 2023 με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω μετά από απαλλακτική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας, οι δύο συγγενείς 85χρονου που πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2015, στην εντατική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Κατηγορούμενοι ήταν επί 8ετία, η 58χρονη κόρη του θύματος και ο 31χρονος εγγονός του που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους τρεις φορές κάθε μήνα (την 1η, 11η και 21η ημέρα) στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Κατηγορήθηκαν ειδικότερα για το ό,τι στην οδό Χατζηαντωνίου στην Ιαλυσό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 και σε χρόνο που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς, μπήκαν στο σπίτι του 85χρονου και του προκάλεσαν με τα χέρια, με ένα μαχαίρι κουζίνας αλλά και ρίχνοντάς τον από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, κακώσεις κεφαλής, κακώσεις θώρακος και κοιλίας, κατάγματα ώμου και μηρού, που επέφεραν τον θάνατό του.

Απολογούμενοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών. Εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη και οδύνη τους για την απώλεια του οικείου τους αλλά και τη μετέπειτα απώλεια της συζύγου του, η οποία έπασχε από άνοια.

Επεσήμαναν ότι από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, προέκυψε πως ο 85χρονος αυτοκτόνησε. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής «η συνολική εικόνα των τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης απο το ιδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας».


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, δήλωσαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τις εναντίον τους κατηγορίες, οι οποίες πλέον ούτως ή άλλως έχουν καταρριφθεί από την ως άνω ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έκριναν από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, που ελήφθησαν και περαιτέρω από τα στοιχεία που συνέλεξε η Σήμανση, τα οποία απεστάλησαν προς έλεγχο DNA, στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ότι προηγήθηκε πάλη στο διαμέρισμα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις