Κυριακή, 23 Ιουν.
26oC Αθήνα

Ρόδος: Ανατροπή σε πολύκροτη υπόθεση βιασμού – Αθώος ο γνωστός τραγουδιστής που συνελήφθη και κατηγορήθηκε!

Ρόδος: Ανατροπή σε πολύκροτη υπόθεση βιασμού – Αθώος ο γνωστός τραγουδιστής που συνελήφθη και κατηγορήθηκε!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τίτλοι τέλους για μια πολυσυζητημένη υπόθεση. Η Ρόδος παρακολουθούσε την εξέλιξή της με αμείωτο ενδιαφέρον…

Η περιπέτεια του διάσημου Σουηδού τραγουδιστή που κατηγορήθηκε για βιασμό στη Ρόδο, ολοκληρώθηκε με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του νησιού. Ο Σουηδός καλλιτέχνης κρίθηκε χθες (15-10-2018) αθώος για την υπόθεση που συζητήθηκε στο νησί. Τρεις δικαστές του λαϊκού δικαστηρίου έκριναν ότι θα πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Πρόκειται για έναν 25χρονο τραγουδιστή, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος µε τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, µετά την απολογία του. Η δίκη διεξήχθη απόντος του κατηγορούμενου και της καταγγέλλουσας η οποία όμως φρόντισε να ενημερώσει το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη, ανασκευάζοντας τα όσα είχε υποστηρίξει εις βάρος του.

Θυµίζουµε ότι την 27η Ιουλίου 2011 και περί ώραν 03.30, παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνοµικών αρχών μια 16χρονη και κατήγγειλε βιασµό της. Ισχυρίστηκε συγκεκριµένα ότι την ίδια µέρα λίγο μετά τη 01.00 βρισκόταν στην οδό Ορφανίδου και διασκέδαζε σε µπαρ.

Eκεί γνώρισε τον κατηγορούµενο, ο οποίος της πρότεινε να πιουν ένα ποτό σε παρακείµενο µπαρ. Aκολούθως βρέθηκε, χωρίς να θυµάται πως, έξω από ένα άλλο µπαρ. Όταν επανήλθαν οι αισθήσεις της, κατάλαβε ότι ο τραγουδιστής µε τον οποίο βρισκόταν έξω από το µπαρ, την είχε βιάσει. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την 27η Ιουλίου 2011 και ενώ η ανήλικη Σουηδή βρισκόταν στο νησί για τουρισμό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε μεταβεί το βράδυ στην οδό Ορφανίδου μαζί με φίλες της για διασκέδαση και γνώρισε σε μπαρ τον κατηγορούμενο.

Κατά την παραμονή της στο μπαρ η ανήλικη κατανάλωσε αλκοολούχα ποτά. Στη συνέχεια μαζί με τον κατηγορούμενο μετέβησαν σε άλλο μπαρ, όπου κατανάλωσαν και άλλα αλκοολούχα ποτά και ακολούθως ήρθαν σε συνουσία, στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου και ενώ η κοπέλα τελούσε σε κατάσταση πλήρους μέθης, μη έχοντας τη δυνατότητα να αρνηθεί ή να αντισταθεί.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ανήλικη τού είπε πως ήταν 18 ή 19, ενώ η ίδια η ανήλικη δεν αναφέρει κάτι σχετικό στην κατάθεσή της αλλά ούτε προκύπτει ότι η ηλικία της ήταν πρόδηλη. Ο 25χρονος pop τραγουδιστής, δήλωσε ότι τυγχάνει ιδιαιτέρως γνωστός στη χώρα του, λόγω της εκτεταµένης προβολής του από τα ΜΜΕ, µέσω της συµµετοχής του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκποµπές αλλά και λόγω των συχνών δηµοσιευµάτων για την προσωπική και επαγγελµατική ζωή του, ενώ το κοινό, στο οποίο απευθύνεται, είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.

Την περίοδο εκείνη, όπως τόνισε, κυκλοφορούσε το νέο cd του και ήλθε στη Ρόδο για να το προβάλει µε εµφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα. Στα κέντρα αυτά, όπου και εµφανιζόταν, τον πολιορκούσαν, όπως είπε, κάθε βράδυ θαυµάστριες και θαυµαστές του, που του ζητούσαν αυτόγραφα ή ήθελαν να φωτογραφηθούν µαζί του.

Επειδή έχει µόνιµο δεσµό στη Σουηδία, όπως τόνισε, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και προσπαθούσε να αποφεύγει τους «πειρασµούς». Υποστήριξε ότι η µήνυση της 16χρονης έγινε για να εξασφαλίσει αποζηµίωση και προβολή στη Σουηδία. Είπε ότι τον πλησίασε µαζί µε δύο φίλες της σε κέντρο διασκέδασης και δήλωσε θαυµάστριά του, ενώ κάποιοι φίλοι του τον πληροφόρησαν ότι ήταν «ελευθερίων ηθών».

Ισχυρίστηκε ότι τον ακολουθούσε παντού ακόµη και σε άλλο κέντρο, όπου µετέβη για δεύτερη παρουσία. Εκεί, όπως ισχυρίστηκε, κάθισε µαζί του και προσπαθούσε να τον φιλήσει, κάτι που απέφευγε για να µην εκτεθεί. Του µίλησε για τις ερωτικές της περιπέτειες στη Ρόδο και ενώ ήταν και οι δύο µεθυσµένοι του πρότεινε να πάνε µαζί στο δωµάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέµενε αλλά εκείνος της αντιπρότεινε να πάνε σε διαµέρισµά του, που ήταν πιο κοντά.

Στο σπίτι του έκαναν έρωτα και µετά τη συνόδευσε στις φίλες της που βρίσκονταν στην οδό Ορφανίδου. Δύο ώρες αργότερα συνελήφθη.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις