Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Αναβρασμός και μπλόκα για την κατεδάφιση αυθαιρέτων

Ρόδος: Αναβρασμός και μπλόκα για την κατεδάφιση αυθαιρέτων

Η Ρόδος στο επίκεντρο για τα αυθαίρετα που πρόκειται να κατεδαφιστούν. Αστυνομική επιχείρηση και διαπραγματεύσεις για να αποφευχθούν επεισόδια…

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου στη Ρόδο, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, για κατεδάφιση αυθαίρετων ακινήτων στην περιοχή των Στεγνών. Από νωρίς το πρωί δεκάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους, σε μια ύστατη προσπάθεια, όπως αναφέρουν, να μπλοκάρουν τις κατεδαφίσεις. «Κάνουμε μια ύστατη έκκληση να δοθεί επιπλέον χρόνος για να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που υπάρχουν με τα αυθαίρετα» τονίζει κάτοικος της περιοχής.

Θα κατεδαφιστούν, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αρχαγγέλου, Γιώργο Βαρέλη, 10 ακίνητα σε δασική έκταση, εκ των οποίων τα τρία είναι σε ημιτελή κατάσταση. Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ κάτοικοι έχουν στήσει μπλόκα στην είσοδο των Στεγνών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Αστυνομικός Διευθυντής, που φέρεται αποφασισμένος να εκτελέσει την εντολή της κατεδάφισης, βρισκόταν το πρωί σε διαπραγμάτευση με τους κατοίκους για να αποφευχθούν επεισόδια.

Θυμίζουμε ότι συνολικά προβλέπεται στη Ρόδο η κατεδάφιση 219 τελεσίδικων πρωτοκόλλων αυθαιρέτων, εκ των οποίων 135 σε αιγιαλό, 54 σε δάση και 30 πολεοδομικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις