Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Παστίδα κοντά σε σπίτια – Ισχυροί οι άνεμοι (Φωτό)!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, που ”καταπίνει” τα πάντα στο πέρασμά της – Δείτε τα βίντεο…

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται και πάλι η Ρόδος από τις 15.00 το απόγευμα, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Τσαΐρι και Παστίδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που υπήρχε αποθήκη και πήρε γρήγορα διαστάσεις, εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ένταση στο νησί. Η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά το μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα σε δασική περιοχή, σε έκταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου.

ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, μηχανήματα ιδιωτών που ανοίγουν ζώνες στα δάση για να αποκλείσουν την επέκτασή της και δεκάδες εθελοντές.

Λίγο μετά τις 19.00 αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο νησί για ενίσχυση, 50 επιπλέον πυροσβέστες με 13 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων.

Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι εφιαλτική εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν αλλά και του δύσβατου της περιοχής, που καθιστά το έργο της πυρόσβεσης δύσκολο. Στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη πυρκαγιά θα εξελιχθεί σε θρίλερ για το νησί της Ρόδου.

Ορισμένοι κάτοικοι κοντινών περιοχών απομακρύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία από την οικία τους, λόγω του πυκνού καπνού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το προαύλιο χώρο αποθήκης στην περιοχή «Τρεις».


Πηγή: dimokratiki.gr, rodiaki.gr, allaksogolies.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε