Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Απορρίφθηκε η αγωγή που έκανε μετά από εγχείρηση καταρράκτη στο νοσοκομείο

Ρόδος: Απορρίφθηκε η αγωγή που έκανε μετά από εγχείρηση καταρράκτη στο νοσοκομείο

Τίτλοι τέλους 9 χρόνια μετά την εγχείρηση καταρράκτη στο νοσοκομείο του νησιού. Η Ρόδος παρακολουθούσε για χρόινια την εξέλιξη της υπόθεσης…

Η Ρόδος συζητάει τις τελευταίες ώρες για το πώς έπεσε η αυλαία μιας υπόθεσης που σερνόταν εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια. Από τη μέρα που ο ηλικιωμένος έκανε εγχείρηση καταρράκτη στο νοσοκομείο του νησιού, μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου. Είχε προηγηθεί μήνυση του ίδιου κατά των γιατρών. Όταν πέθανε τις διαδικασίες συνέχισε ένας εκ των κληρονόμων του. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε πως οι γιατροί δεν έκαναν κάποιο λάθος.

Με απόφαση του 1ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε ένας 82χρονος κάτοικος της Ρόδου κατά του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 104.142,16 ευρώ για βλάβες, που όπως υποστηρίζει, υπέστη μετά από εγχείρηση καταρράκτη.

Ο 82χρονος, που έχει πλέον πεθάνει και τη δίκη συνέχισε κληρονόμος του, στις 26 Μαΐου 2014 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καταρράκτη του αριστερού του ματιού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η εγχείρηση, όπως ισχυρίζεται, δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αισθανόταν έντονους πόνους στο αριστερό του μάτι, το οποίο ήταν θαμπό και επιπροσθέτως δεν μπορούσε να δει καθόλου από αυτό, ενώ πριν από την εγχείρηση είχε ικανότητα όρασης κυμαινόμενη περίπου στο 80%.

Υποστήριξε ότι η γιατρός που πραγματοποίησε την εγχείρηση δεν τον ενημέρωσε ποτέ για την αποτυχία και αντιθέτως τον καθησύχαζε ότι όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά και ότι ο πόνος δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο και κάτι που θα έπρεπε να τον προβληματίζει, ενώ η όρασή του θα αποκαθίστατο σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Ενημερώθηκε, όπως διατείνεται στην πορεία από άλλους γιατρούς, ότι η επέμβαση στο αριστερό του μάτι είχε αποτύχει και μάλιστα με σοβαρές επιπλοκές, διότι «το οπίσθιο περιφάκιο στο εσωτερικό του ματιού του είχε υποστεί ρήξη και υπήρξε πτώση φακαίων μαζών στην υαλοειδή κοιλότητα».

Με πιο απλά λόγια, ένας φακός στο εσωτερικό του ματιού του είχε «σπάσει» και τα θραύσματα είχαν μείνει μέσα στο μάτι του. Στις 25 Ιουνίου του 2014 πήγε σε εξειδικευμένο χειρούργο οφθαλμίατρο στην Αθήνα και υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση, ενώ όπως ισχυρίστηκε η όραση του αριστερού του οφθαλμού είχε μειωθεί σε χαμηλότατα επίπεδα.

Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ότι καμιά πλημμέλεια ή παράλειψη των γιατρών του νοσοκομείου Ρόδου όσον αφορά στη μετεγχειρητική αντιμετώπιση του ασθενούς υπήρξε και η υπόθεση έκλεισε.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις