Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Αυτή είναι η θαλαμηγός όνειρο της πλουσιότερης γυναίκας του Ισραήλ! Χλιδή που εντυπωσιάζει (Φωτό)

Ρόδος: Αυτή είναι η θαλαμηγός όνειρο της πλουσιότερης γυναίκας του Ισραήλ! Χλιδή που εντυπωσιάζει (Φωτό)

Η θαλαμηγός Megan κεντρίζει τα βλέμματα κάθε καλοκαίρι. Η ιδιοκτήτρια θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα του Ισραήλ…

Στο Μαντράκι, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αναμενόταν να καταπλεύσει και να δέσει χθες το απόγευμα το mega yacht «Megan», το πρώτο σκάφος αναψυχής που προσεγγίζει τη νησιωτική Ελλάδα από την αρχή της καραντίνας μέχρι σήμερα.

Την προσέγγισή του φέρεται να έχει εγκρίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, μια έγκριση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των υπουργών Υγείας, Μεταφορών και Ναυτιλίας για το yachting στις ελληνικές θάλασσες. Το θέμα ήδη λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις που είτε θα οδηγήσουν σε νωρίτερο άνοιγμα του yachting στα νησιά, είτε θα αναγκάσουν το «Megan» να επιστρέψει στα ναυπηγεία του Περάματος.

Ειδικότερα, το mega yacht «Megan» είναι ένα σκάφος γνωστό για την μακροχρόνια παραμονή του στη μαρίνα Μαντράκι της πόλεως Ρόδου. Κάθε χρόνο η θέση του, πλάι στην κολώνα με το Ελάφι της Ρόδου είναι κρατημένη και ο εκεί ελλιμενισμός του διαρκεί μήνες. Βέβαια, συνήθως το σκάφος είναι κενό επιβατών. Σε αυτό διαμένει μόνο το επταμελές του πλήρωμα, που περιμένει κάποια στιγμή να εμφανιστούν οι πλοιοκτήτες για να ξεκινήσει ο πλους προς τα νησιά.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ο ελλιμενισμός του «Megan» γίνεται δωρεάν. Απεναντίας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία προφανώς είναι από τους πιο καλούς πελάτες του Λιμενικού Ταμείου (που διαχειρίζεται το Μαντράκι).

Η ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού

Η θαλαμηγός, είναι ιδιοκτησίας της πλουσιότερης γυναίκας του Ισραήλ, της Σάρι Άρισον. Το “Megan” έχει μέγεθος 44 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2011. Διαθέτει σημαία των νησιών Κέημαν. Έχει έξι καμπίνες, χωρητικότητας 12 ατόμων ενώ μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως 10 ατόμων. Διαθέτει πισίνα και μεγάλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και μοντέρνο εξοπλισμό, καθιστώντας το έτσι ως ένα πολυτελές σκάφος αναψυχής.

Η ιδιοκτήτρια του σκάφους, σύμφωνα με το wikipedia, γεννήθηκε το 1957 και θεωρείται σύμφωνα με το Forbes, η πλουσιότερη γυναίκα στη Μέση Ανατολή, ενώ το 2007 βρισκόταν στη λίστα με τους 20 πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου. Είναι κόρη του επιχειρηματία Ted Arison και της ανήκει η εταιρεία “Arison Investments” στην οποία υπάγονται δεκάδες επιχειρήσεις, αλλά και η τράπεζα Hapoalim.

Η εταιρεία της είναι γνωστή για τις φιλανθρωπίες που πραγματοποιεί. Στην επενδυτική εταιρεία Arison Investments υπάγονται επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, κτηματομεσιτικές, επεξεργασίας και εμφιάλωσης νερού, βιομηχανίας κ.α. ενώ η προσωπική περιουσία της Σάρι Άρισον ανέρχεται στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις