Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Αυτός είναι ο πιο τίμιος κάτοικος του νησιού – Δείτε γιατί έγινε viral στο facebook!

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Ο Μιχάλης Καψής από τη Ρόδο, κατάφερε να γίνει ξανά θέμα συζήτησης στο facebook και όχι μόνο…

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις! Τέσσερις φορές βρήκε χρήματα άλλων και τα παρέδωσε ο κ. Μιχάλης Καψής, μέσα σε μία 20ετία, στη Ρόδο που ζει κι έχει σημαντική δραστηριότητα και δράση. Όταν λοιπόν ανακοινώνεται ότι βρέθηκαν χρήματα το μυαλό πια κάποιων πάει στον κ. Μιχάλη, που κάθε φορά το θέμα το χειρίζεται μόνος του, ενημερώνοντας την Aστυνομία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. ”Τυχεροί είναι αυτοί που βρίσκω τα λεφτά τους. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να βγω έξω και να μη βρω κάτι: λεφτά, ταυτότητες, φοιτητικές, μαθητικές κλπ” λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Ροδιακή.

Η πρώτη φορά που βρήκε και παρέδωσε χρήματα ήταν πριν από 20 χρόνια. Τότε όπως λέει ”ήμουνα με το μηχανάκι, στο δρόμο μπροστά από τη ΔΕΥΑΡ. Βλέπω κάτω στην άκρη του δρόμου μια δερμάτινη αντρική τσάντα. Ωραία τσάντα, αντρική. Φαινόταν να έχει πέσει από κάποιον με μηχανάκι. Σταματάω, την παίρνω στα χέρια μου, την ανοίγω… ήταν οι δραχμές τότε, πρέπει να είχε μέσα σε σημερινά 2.500 ευρώ”.

”Ήταν ένα δάσκαλος, γυρνούσε από την τράπεζα όπου είχε πάρει τη μισθοδοσία τη δική του κι άλλων δύο συναδέλφων του. Με ευχαρίστησε, κι ήθελε αμέσως να μου δώσει ένα ποσό για εύρετρα. Μόλις είπε τη λέξη του απαντώ «δεν θα μου δώσετε τίποτα γιατί δεν μου ανήκει τίποτα”.

”Η τελευταία φορά που βρήκα χρήματα, ήταν τώρα στις 28 Ιανουαρίου όταν εκεί που βρισκόμουν στην τράπεζα, στη Eurobank της Εθνικής Αντιστάσεως, βρήκα χρήματα που ήταν πεσμένα κάτω στο πάτωμα, δίπλα στο μηχάνημα του ATM όπου γίνονται εντός της τραπέζης οι αυτόματες συναλλαγές. Πήρα τα λεφτά και μπήκα στο γραφείο του διευθυντή, του Νίκου Καρεκλά ώστε να γνωρίζει ότι μέσα στην τράπεζά του βρήκα χρήματα που έπεσαν από κάποιον…

Δύο μέρες μετά με πήραν οι άνδρες της Ασφάλειας τηλέφωνο και μου δώσανε ραντεβού στο σπίτι του ανθρώπου που έχασε τα χρήματα. Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 80 ο οποίος είδε κάποια στιγμή ότι έλειπαν από την τσέπη του 420 ευρώ. Όπως μου είπε ο ίδιος αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τη σύγχυση να του ανέβει η πίεση στο 20 να ζαλιστεί και να πέσει να χτυπήσει σ΄ ένα δέντρο όπου έκανε ένα μεγάλο καρούμπαλο στο μέτωπό του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο”.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε