Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ρόδος: Διασώθηκαν 33 μετανάστες και συνελήφθησαν 2 διακινητές μετά από καταδιώξεις σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις του Λιμενικού

Ρόδος: Διασώθηκαν 33 μετανάστες και συνελήφθησαν 2 διακινητές μετά από καταδιώξεις σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις του Λιμενικού

Άνδρες του Λιμενικού Ρόδου διέσωσαν συνολικά 33 μετανάστες – ανάμεσά τους 10 ανήλικοι – και συνέλαβαν δυο διακινητές σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις που έγιναν σήμερα (12.8.2023) σε θαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Και στις δυο περιπτώσεις οι διακινητές αρνήθηκαν να ακινητοποιήσουν τα σκάφη με τους μετανάστες και ακολούθησε καταδίωξη στα νερά της Ρόδου.

Στην πρώτη περίπτωση σήμερα το πρωί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Ρόδου που έκανε περιπολία, εντόπισε φουσκωτό με μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Το Λιμενικό έκανε σήμα στο σκάφος να σταματήσει, αλλά εκείνο ανέπτυξε ταχύτητα. Τελικά οι Λιμενικοί ακινητοποίησαν το φουσκωτό.

Μετέφεραν με ασφάλεια στη Ρόδο 14 μετανάστες (ανάμεσά τους 3 ανήλικα αγόρια) και συνέλαβαν ως διακινητή έναν 37χρονο.

Παρόμοιο περιστατικό

Στο δεύτερο περιστατικό, που ήταν πανομοιότυπο και έγινε κι αυτό το πρωί, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή «Αρχάγγελος». Και στην περίπτωση αυτή το σκάφος δεν σταμάτησε στο σήμα του Λιμενικού, ανέπτυξε ταχύτητα, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε λίγο μετά.

Στο σκάφος ήταν συνολικά 21 άτομα (10 άνδρες, 4 γυναίκες και 7 ανήλικοι). Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο «Νέο Καρνάγιο», ενώ μετά από έρευνες συνελήφθη ο ένας από τους επιβάτες του σκάφους (ένας 35χρονος) ως διακινητής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις