Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Ελεύθερος 49χρονος που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας 49χρονος στην Ρόδο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για μαστροπεία ανηλίκου. Ο άνδρας δεν θα μπορεί να βγει εκτός χώρας ενώ θα πρέπει μια φορά κάθε μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Για την ίδια υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος με τους ίδιους όρους και ένας Αλβανό, που φέρεται ως υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος «κονσομασιόν» στο Φαληράκι, ενώ αναζητούνται τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας ενός ατόμου ονόματι «Χάρης» ο οποίος πιστεύεται ότι είναι και ως ο «εγκέφαλος».

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου έχει ξεκινήσει την κυρία ανάκριση για υπόθεση μαστροπείας, που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, τον Μάρτιο του 2015.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τότε μια 17χρονη, μια 21 χρονη και μια 36χρονη από την Βουλγαρία, μια 21χρονη Ουκρανή και έναν 30χρονο Αλβανό.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται άλλα τρια άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν δυο χρόνια έφτασε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μια πληροφορία ότι σε κατάστημα στο Φαληράκι απασχολούνται γυναίκες οι οποίες εκδίδονται από τον Αλβανό υπεύθυνο του καταστήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός αυτού.

Μεταξύ των γυναικών ο ιδιοκτήτης εξέδιδε στην πορνεία σε καθημερινή βάση και μια ανήλικη Βουλγάρα.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο μαγαζί στις 18 Μαρτίου 2015.

Από τον έλεγχο του καταστήματος προέκυψε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια και ότι το προσωπικό δεν είχε εφοδιαστεί με βιβλιάρια υγείας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον πάνω όροφο και σε αυτόν υπήρχε φωτισμός και ένας καναπές με σεντόνι.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τόσο η ανήλικη όσο και η 19χρονη δούλευαν ένα χρόνο και έξι μήνες αντίστοιχα στο συγκεκριμένο μαγαζί και ότι πέρα από… “χορό”, κατά παρακίνηση του υπεύθυνου συνευρίσκοντο ερωτικά με τους πελάτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Δήλωσαν επίσης ότι οι πελάτες που ήθελαν να συνευρεθούν μαζί τους παρέδιδαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και έπαιρναν τα μισά όταν έφευγαν το πρωί.

Επιπλέον η ανήλικη δήλωσε προφορικά ότι υπήρξαν φορές που μεραφέρθηκε σε απίτια “πελατών” για να συενευρεθεί μαζί τους.

Ο 49χρονος που αφέθηκε ελεύθερος, τόνισε ότι είχε επισκεφθεί το κατάστημα ως πελάτης, τονίζοντας ότι καμία από τις εργαζόμενες εκεί δεν φαινόταν ανήλικη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις