Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Έπαθε πλάκα όταν έμαθε που κατέληξαν τα 94.000€ που είχε μαζέψει!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το θύμα μίλησε στην αστυνομία…

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα 73χρονος που κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα για να ξοφλήσει δάνειο για λογαριασμό τρίτου και δεν τα κατέθετε ποτέ. Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Οκτώβριο του 2014 ο 73χρονος που κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Τότε είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ. 

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, ο 73χρονος από τον Νοέμβριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2007 έπεισε κάτοικο του νησιού ότι θα εξοφλήσει το χρέος που είχε σε τρίτο άτομο ύψους 100.000 ευρώ αφού μεταφέρει το ποσό 1.350.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα ζητώντας του να καταβάλλει τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων.

Έτσι σταδιακά ο κατηγορούμενος φέρεται να ελάμβανε χρήματα στους λογαριασμούς το συνολικό ποσό των οποίων ανήλθε σε 94.390 ευρώ, μέρος των οποίων (26.500 ευρώ) επέστρεψε στον μηνυτή.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε